Alig ismert szabály szedi áldozatait a Balatonnál 2024 nyarán: komoly pénzt fizethet, akit ezért elkapnak

Pénzcentrum2024. május 19. 12:03

Új szabályok léptek életbe a siófoki Sió-zsilipnél. Többek között tilos drónozni, dohányozni és csak gyalogosan lehet közlekedni. Aki szándékosan vagy gondatlanságból kárt okoz, azzal szemben kártérítési eljárást kezdeményeznek.

Részletes házirendet és látogatási szabályozást tettek közzé, ami az új siófoki Sió-zsilipnél érvényes - ez elolvasható az önkormányzat honlapján. Eszerint a 6 éven aluli gyerekek kezét fogniuk kell a szülőknek, kísérőknek. 14 éven aluliak kizárólag felügyelettel látogathatják a zsilipet. Kerékpárral, rollerrel, stb. nem lehet belépni az üzemi területre. Az utakról letérni nem szabad, a "zöld területet kizárólag a padok megközelítése érdekében lehet használni".

A zsilipnél nem szabad horgászni, állatokat etetni, élelmiszert a vízbe dobálni. Drónozni, dohányozni is tilos, házi kedvenceket sem lehet az üzem területre vinni. Emellett arra kérik a látogatókat, hogy kerüljék a hangoskodást, és ne zavarják a zsilipnél dolgozók munkáját.

A látogatásból kizárhatók az ittas személyek, illetve azok, akik viselkedésükkel megbotránkoztatnak másokat. Aki szándékosan vagy gondatlan magatartásával kárt okoz, azzal szemben kártérítési eljárást kezdeményeznek. Az egész létesítmény be van kamerázva, így könnyen utána tudnak menni a károkozóknak.

Címlapkép: Vasvári Tamás, MTI/MTVA

Címkék:
utazás, nyaralás, Balaton, büntetés, szabályok, siófok, kártérítés, kitiltás,