Újabb életet követelt a Föld legmagasabb hegye: ő az áldozat, társát még keresik

Pénzcentrum2024. május 17. 13:32

Egy mongol hegymászó a mostani szezon első halálos áldozata a Föld legmagasabb hegyén, a Mount Everesten, eltűnt társát még keresik.

A 31, illetve 53 éves férfiak a múlt hét végén indultak el a 8 849 méteres csúcs meghódításra 8 000 méteren fekvő utolsó táborukból, és utoljára vasárnap este volt velük kapcsolat, kedden eltűntnek nyilvánították őket. Keresésüket hátráltatta a rossz idő és az erős szél.

Egyikük holttestét végül 8 000 méteres magasságban találták meg - közölték pénteken a helyi hatóságok. A megtalált alpinista halálának körülményeit még vizsgálják. A másik eltűnt hegymászó keresését ugyanebben a körzetben folytatják.

A jelenlegi - tavaszi - szezonban Kenton Cool brit hegymászó a 18. alkalommal, Kami Rita nepáli serpa (hegyivezető) pedig a 29. alkalommal mászta meg az Everestet, megdöntve saját korábbi rekordjukat, egyben a külföldiek és a nepáliak rekordját is.

Ebben a szezonban - május 12-én - jutott fel oxigénpalack nélkül a Föld legmagasabb pontjára az első szlovák nő, Lucia Janicova.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az áprilistól júniusig tartó főszezonra 414 mászóengedélyt adtak ki a nepáli hatóságok, fejenként 11 ezer dollárért. Egy expedíció az egyéb költségekkel együtt legkevesebb 40 ezer dollárba kerül, de akár a duplája is lehet.

Címkék:
halál, haláleset, föld, szezon, halálozás, halálesetek, halálos baleset, halálozások, halálhír, szezonális, hegymászás, hegymászó,