Örülhetnek a Balatonra utazók: új szolgáltatás lesz elérhető a magyar tengernél, ennyibe kerül

Pénzcentrum2024. május 17. 12:31

A Bolt taxi május 17-től egész évben elérhetővé vált Siófokon és a város körüli településeken, így a cég már hét vidéki nagyvárosban nyújt személyszállítási szolgáltatást. A vidéki bővítés a vállalat országos szolgáltatási lefedettségi stratégiájának része - olvasható a vállalat közleményében.

Mostantól Siófokon, valamint a város vonzáskörzetébe eső összes településen rendelhető Bolt taxi – jelentette be a cég magyarországi leányvállalata. Siófokon és környékén az utazások alapdíja 1990 forint, a kilométerdíj 690 forint, míg a percdíj 150 forint lesz. A fővárosban piacvezető taxiszolgáltató eddig inkább kelet-magyarországi vármegyeszékhelyekre fókuszált, így Miskolcon, Nyíregyházán, Szegeden, valamint Debrecenben lépett piacra, utóbbiban a vezető pozíciót kivívva. Nyugat-Magyarországon a vállalat mostanáig Pécsett és Sopronban volt jelen, ez azonban változik, hiszen a siófoki indulással egy újabb dunántúli városban lesz elérhető a mobilitási platform.

A Bolt 2023-as összesítése szerint a vidéki szegmensben több mint harmadával nőtt a teljesített fuvarok és az aktív sofőrök száma. A szolgáltatás bővítése mellett szólt, hogy a KSH adatai szerint tavaly Siófok lett a legnépszerűbb belföldi vidéki turisztikai célpont több mint 1,3 millió vendégéjszakával. Az adatok alapján eredményhez nagyban hozzájárult, hogy a főszezon mellett a tavaszi és az őszi forgalom, valamint a külföldi vendégszám is növekedett.

Címlapkép: MTVA/Bizományosi: Róka Dániel

 
Címkék:
cég, utazás, bolt, taxi, város, utas, szállítás, személyszállítás, siófok,