Ipari méretekben tolták a bliccelést: bérlethamisító banda ellen emeltek vádat, rengeteget kaszálhattak

MTI2024. május 10. 17:01

Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy profi bérlethamisító páros és társaik ellen, akik nagyüzemben árulták a hamis bérleteket - közölte a Fővárosi Főügyészség pénteken.

A közlemény szerint egy 50 és 47 éves férfi 2020-ban elhatározta, hogy havi Budapest-bérleteket fognak hamisítani és azokat értékesítik. Azt használták ki, hogy a jegy- és bérletkiadó automaták a jegyet, a bérletet és a számlát is hőpapírra nyomtatják, ráadásul az áfás számla mérete megegyezik a bérletével, és egyes vegyszerekkel a szelvények festékrétege torzulás nélkül eltávolítható.

A két férfi több automatából tömegével vásárolt - olykor kedvezményes - jegyeket, majd egyesével igényeltek hozzá áfás számlát valótlan adatokkal.

Az elkövetők több mint 10 000 számlapapírhoz jutottak hozzá, amelyeket vegyszeresen és nyomtatással meghamisítottak és árulni kezdtek.

A vevők tudták, hogy a közlekedési vállalat árainál olcsóbban - 5500-6000 forintért - vásárolt bérletek hamisak - írták.

A rendőrség 2021 augusztusában elfogta a két férfit és tőlük számítógépet, nyomtatót, szkennert, készpénzt, hamis bérleteket és vegyszereket foglalt le.

JÓL JÖNNE 2,6 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 584 927 forintot igényelnél 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 57 984 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,10 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 58 104 forintos törlesztőt (THM 13,20%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az ügynek további hat vádlottja van, akik saját részre is vásároltak és közvetítettek is bérleteket más vevőknek.

A kerületi ügyészség további terhelteket megrovásban részesített vagy velük szemben feltételesen felfüggesztette az eljárást.

A Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség a vádlottakat üzletszerűen elkövetett csalásokkal és hamis magánokirat felhasználásával vádolja, és a két hamisítóval és három további vádlottal szemben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés és pénzbüntetés, a további vádlottakkal szemben közérdekű munka vagy pénzbüntetés kiszabását indítványozza - áll a közleményben.

 

Címkék:
bkk, Budapest, hamisítás, hamis, jegy, bérlet, hamisítvány, ügyészség, vádemelés, pénzbüntetés,