Pénzcentrum • 2023. június 10. 15:02
Nem titok, hogy a legtöbb büfében már akár 2400 forintot is elkérnek egy sima sajtos-tejfölös lángosért. A Pénzcentrum most kiszúrta, hogy egyes balatoni kifőzdék kísérleteznek a különböző ízekkel, amik sokszor egy kisebb vagyonba is kerülhetnek. Ráadásul az ízélmény sem garantált.
A Pénzcentrum nem rég szúrta ki, hogy a Dagály strand büféjében egy kisebb vagyonba kerül egy klasszikus sajtos-tejfölös lángos. A magyarok kedvenc strandos ebédjéért idén már 2400 forintot kérnek el, ami 40 százalékos áremelkedést jelent az egy évvel ezelőtti 1700 forintos lángoshoz képest.
Ez azonban csak a jéghegy csúcsa, hiszen a Balatonnál se sokkal jobb a helyzet. Egy olvasónk szúrta ki ugyanis, hogy az egyik közkedvelt település strandján 1900 forintot kérnek el ugyanezekért a feltétekért, de ha a sajtos-tejfölös kombót megbolondítanánk egy kis sonkával, az már 2400 forintba kerül.
A feltétek variációja pedig végtelen: választhatunk sima lángost (1000 forint), sajtosat (1500 forint) és tejfölöset is (1400 forint). Ha pedig csak virslit kérünk a lángosunkra, akkor 2100 forintot kell kicsengetnünk, míg, ha a sajtos-tejfölös-virslis konstrukció mellett tesszük le a voksunkat, az már 2600 forintba fáj.
Persze az édesszájúak, vagy a desszertre vágyók sem maradnak ki a buliból: kérhetünk lekváros lángost (1400 forint) vagy sima porcukrosat is (1000 forint).