HelloVidék • 2020. október 13. 08:14
Minden eddiginél nagyobb arányban jelentek meg a helyi specialitások a vidéki éttermek kínálatában. Kiderült, a járvány miatt a minőségi termékeket megpróbálják a lehető legközelebbi termelőktől beszerezni - írja a HelloVidék.
Egyre nagyobb arányban támaszkodnak a hazai, lehetőleg helyi alapanyagokra a vidéki éttermek, ahol a minőségi termékeket megpróbálják a lehető legközelebbi termelőktől beszerezni. Ezzel nem csak a helyi vállalkozásokat támogatják, de a hazai ízeket is közelebb hozzák a vendégekhez, csökkentik az ökológiai lábnyomukat és szorgalmazzák a körforgásos gazdaság törekvéseit.
A kínálatokban minden eddiginél nagyobb arányban jelentek meg a kézműves termékek és a helyi specialitások, a környékspecifikus ajánlatok. A HelloVidék most ezt a kérdéskört járta körbe a modern gasztrokultúra elvárásainak tükrében.
Kutatást végez Olvasói körében a Pénzcentrum!
Ahogy a világon, Magyarországon is nagy probléma az élelmiszerpazarlás. A hazai élelmiszerhulladékok felét a magyar háztartások termelik, ezt pedig jelentősen le lehetne csökkenteni. Lapunk most arra kíváncsi, hogy milyen változásokat idézett elő a koronavírus-járvány a magyarok vásárlási, főzési, ételtárolási, és hulladékkezelési szokásaiban. Az élelmiszerpazarláson rontott-e a járvány, vagy éppenhogy kevesebb étel landolt a szemétben? Kérjük, hogy válaszaiddal segítsd Te is a munkánkat!