Strandkaja áron rendes étel is van a Balatonnál: ezek a legjobb vendéglők idén

Pénzcentrum2020. július 30. 14:34

Ha a Balaton környékén jársz, és egy jót akarsz enni, akkor érdemes tájékozódni előtte, hogy a lehető legjobb ár-érték arányú helyet sikerüljön megtalálnod. Mi most ebben segítünk neked: összeszedtük a 10 legjobb vendéglőt, amivel biztosan nem nyúlsz mellé.

Ahogy arról a Pénzcentrum már több alkalommal is beszámolt, igencsak elszabadultak az árak idén a Balaton partján. A palacsintáért 250-300 forintot kell fizetnünk, a lángosért minimum 600-at, de Csopakon például 1200 forintba kerül egy sajtos-tejfölös lángos. A rántott csirkemell sült krumplival, rizzsel 2390 forint, sajttal töltve egy százassal több, a milánói borda pedig 2690 forint. A gíroszpitáért 1200-at, a gírosztálért 2100 forintot kérnek. A sült hekk hatezer is lehet, pláne, ha kenyeret és savanyút is kér mellé az ember.

Persze ha megfelelő minőségű az étel, az embernek nem vérzik annyira a szíve, ám sok helyen tapasztalhatjuk turistaként, hogy sem figyelmes kiszolgálás, sem pedig ízletes fogásokat nem kapunk a pénzünkért.

Más a helyzet azonban, ha előre tudjuk, ebben a helyben biztosan nem fogunk csalódni. Mivel egyre többen ismerik fel a Balaton és környékében rejlő potenciált, és egyre nagyobb népszerűségnek is örvendnek a környék vendéglátóhelyei. A Magyar Konyha évek óta listázza nem csak a fővárosi, de a tó környéki helyeket is legfrissebb nyári számának gasztrokalauz melléklete több száz balatoni helyet listáz, hogy ne csak hekkben, lángosban gondolkodjanak a nyaralók, hanem kóstolják meg a helyi jellegzetes ízeket is.

A Top 10 Vendéglőt bemutató lista olyan hangulatos helyeket ajánl, ahol a hagyományos és a modern ételek egyaránt megtalálhatók, ahol a minőség is számít, de az elsődleges szempont mégis az, hogy a vendég otthonosan érezze magát.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A kiadvány alapján a 10 legjobb vendéglő 2020-ban a Balatonnál:

  • Farm Inn Fogadó - Zalacsány
  • János Vendéglő - Siófok
  • Kerekes Pince Kertvendéglő - Balatonalmádi
  • KisKert Vendéglő - Siófok
  • Konyha-Kert Bisztró és Bár - Balatonszepezd
  • Mi a kő Étterem és Borbár - Köveskál
  • Neked főztem - Zánka
  • Rozmaringos Kiskert Vendéglő és Pizzéria - Siófok
  • Söptei Bor és Gasztronómia - Csopak
  • Zománc Bisztrócska - Vászony

A Farm Inn Fogadó félreeső erdei vendéglőjében étlap nincs, cserébe egyszerű házias ételeke kínálnak. Egy szombati zenés vacsora ára: 8490 forint/fő. János Vendélőben a levesek 1200-2800 forint között vannak, szárnyasok 3500-5000 forint, a halételek 4290 forintba kerülnek. A Kerekes Pincében levest 950-1300 forint között kapunk, a főételek 3000-4000 forintba kerülnek, desszertek 900-1100 forintba. A KisKert Vendéglőben igazi klasszikus, magyaros ételekt ehetünk egy kicsit újragondolva: levesek 1400-1600 forintba kerülnek, a főételek nagy része 4 ezer forint alatt van (vörösboros marhapofa pörkölt, paprikás, petrezselymes galuskával), desszertek 1390 Ft.

Szepezd egyik leghangulatosabb pontján, a Konyha-Kert Bisztró és Bárban a napi korlátlan menü 12:00-15:00 óra között 1990 Ft/fő. Az étlapon az egyik leghangsúlyosabb elem a mangalica, de sokféle halból is lehet választani.

Címkék:
utazás, nyaralás, Balaton, nyár, büfé, ebéd, vendéglő, top10, vacsora,