Na ne! Már megint hétvégére romlik el az idő?

Pénzcentrum/MTI2016. augusztus 5. 20:04

Ugyan pénteken elég meleg volt az ország nagy részén, azonban szombaton hidegfront érkezik, ami sokak hétvégéjét tönkre teheti.

Egyelőre fokozódik a hőség, szombaton azonban már egy hidegfront hoz enyhülést, viharos széllel, záporokkal és zivatarokkal - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatközéptávú előrejelzésből.

A távolabbi kilátásokért kattints időjárás aloldalunkra!

Szombatra virradó éjszaka a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén sokfelé várható zápor, zivatar. Napközben elsősorban az ország középső harmadán lehetnek zivatarok, de délutántól arrafelé is egyre kevesebb helyen valószínű csapadék. Nyugaton délelőttől szakadozik a felhőzet, a középső országrészben még gyakran lesz erősen felhős az ég, míg a Tiszántúlon többórás napsütés várható. Ezzel együtt viszont nagy területen megerősödhet, főként a Dunántúl északi részén időnként viharossá is fokozódhat a szél. A leghidegebb órákban 15-21 fok lehet. A nappali maximumok a Tiszántúlon még 30 fok körül, másutt már 23-28 fok között alakulnak.

Vasárnap is többfelé erős lesz a szél, de csapadék már nem valószínű, napos időre lehet számítani. A minimumhőmérséklet 13-19 fok között, a maximumhőmérséklet 25-29 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

Címkék:
utazás, időjárás,