Pénzcentrum • 2015. december 6. 12:57
Az ünnepek alatt szívesen találkoznál a rég nem látott rokonokkal, barátokkal, de nincs kedved otthon várni a vendégeket? Inkább ülnél be egy jó étterembe, minthogy az együtt töltött idő nagy részét a konyhában töltsd? Mi mutatjuk a legjobb hazai éttermeket, az árakról viszont mindenki előre érdeklődjön!

Idén az éttermek mellett a legjobbnak tartott szakmai teljesítményeket is díjazták. Az anonim szakértők értékelése alapján:
- Az év felfedezettje: St. Andrea Wine & Gourmet Bar
- Az év kisvendéglője: Fricska Gasztropub
- A vidék étterme: Anyukám mondta
- Az év borászata: Heimann Családi Birtok
- Az év konyhafőnöke: Lőrincz György, a Babel étterem séfje
- Az év étterem tulajdonosa: Pintér Katalin (Gerbaud, Onyx, Émile)
- Alternatív vendéglátásért díj: Séf utcája és a Buja disznó(k) (Bíró Lajos)
Érdekesség, hogy bár a tavalyiban benne voltak (sőt, 12-13-14 ponttal), az idei étteremkalauz toplistájára olyan nevek nem fértek fel, mint például a:
Mielőtt azonban valaki arra adná a fejét, hogy családtagjaival beül valamelyik csúcsétterembe, mindenképp érdeklődjön az árakról. Simán előfordulhat ugyanis, hogy egy komolyabb étkezésre a gatyánk is simán rámegy.