Pénzcentrum • 2015. május 31. 13:01
A különleges családi alkalmakat érdemes lehet egy jó étteremben megünnepelni. Mi mutatjuk a listát, az árakról viszont mindenki előre érdeklődjön!
Hamarosan itt a június, jönnek az iskolai évzárók, ballagások, majd megkezdődik az idei esküvői szezon is. Habár a magyar családok jellemzően nem luxusétteremben töltik szabadidejüket, azonban az ilyen különleges alkalmakat érdemes lehet egy jobb étteremben megünnepelni.
Ebben nyújthat segítséget a Gault&Millau 2015-ös magyar étteremkalauza, ami ugyan tavaly év végén jelent meg, de talán sokan lemaradtak róla. Sorrendben mutatjuk a legjobb 105 magyar éttermet:
Idén az éttermek mellett a legjobbnak tartott szakmai teljesítményeket is díjazták. Az anonim szakértők értékelése alapján:
- Az év konyhafőnöke 2015-ben Ádám Csaba (Olimpia étterem);
- Az év borászata a tokaji Bott Pince;
- Az év étterme a Borkonyha (konyhafőnök: Sárközi Ákos).
Érdekesség, hogy bár a tavalyiban benne voltak, az idei étteremkalauz top 100-as listájára olyan nevek nem fértek fel, mint például a:
Na persze mielőtt valaki arra adná a fejét, hogy beül valamelyik csúcsétterembe, mindenképp érdeklődjön az árakról. A Pénzcentrumnak például az Év Éttermében, vagyis a ZONA-ban 36 600 forintért sikerült két fős főétkezést rendelnie - na persze csak képzeletben.
LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!
A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 19 173 855 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el, havi 141 413 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a K&H Banknál 6,64% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a MagNet Banknál 6,75%, a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál pedig 6,89%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)
hogy a független értékelés fair versenyt tegyen lehetővé, tükröt tartson a magyar éttermi világnak. További célja az, hogy a jó éttermek támogatást, reklámot kapjanak, és az Európa-szerte használt 20 pontos rendszer révén lehetséges legyen a nemzetközi összehasonlítás a szakma és a közönség számára - írja honlapján az étteremkalauz.