Mit keres 100 ezer ember a Tisza-tónál?

MTI2012. június 14. 19:01

A tavalyinál valamivel kevesebb külföldi, ugyanakkor lényegesen több belföldi vendég fordult meg az előszezonban a Tisza-tónál, ennek köszönhetően nőtt a kereskedelmi szálláshelyek forgalma - közölte a Magyar Turizmus Zrt. Tisza-tavi regionális marketingigazgatója.

Molnár Anita elmondta: az év első négy hónapjában a külföldi vendégek száma 3,5 százalékkal csökkent, a belföldieké bő 6 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest, és összességében emelkedett a régió szálláshelyein eltöltött vendégéjszakák száma.

A regionális marketingigazgató elmondta, hogy több területen is erősödött a Tisza-tó turisztikai kínálata, látványosan bővültek például a korábban is komoly vonzerőt jelentő horgászati lehetőségek. A tavasz folyamán "telt házzal" működtek az iskolai csoportok fogadására alkalmas szálláshelyek, ami annak is köszönhető, hogy áprilistól látogatható a régió egyik legizgalmasabb újdonsága, Európa legnagyobb édesvízi akváriuma.

Megjegyezte, hogy az akváriumnak otthont adó poroszlói ökocentrum a nyitást követő első 2 hét alatt 15 ezer látogatót fogadott, ami lényegesen meghaladja az előzetes várakozásokat. Molnár Anita szerint a látogatók száma az év végéig akár a százezer főt is megközelítheti.

Az év egészében a Tisza-tónál a vendégéjszakák 10 ezres növekedésével számolnak. Tavaly 80 ezer látogató 230 ezer éjszakát töltött a Tisza-tó környéki szálláshelyeken.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

Címkék: