Pénzcentrum • 2010. március 11. 09:17
Míg az elmúlt évtizedekben inkább csak ősszel tartottak szüreti mulatságokat, felvonulásokat Magyarországon, ma már kora tavasztól késő őszig rendeznek különféle borfesztiválokat szerte az országban -írja a Népszava.
A lapnak több borász is hangsúlyozta, a borutak, a borkóstolók nem a lerészegedésről, hanem éppen ellenkezőleg, a kultúrált borfogyasztásról, a bor kultúrájáról szólnak. Egyre több pincészet szervez borakadémiát is, amelyen az érdeklődők elsajátíthatják a borkóstolás alapfogásait.
A pincészeteknek olyan helyiséget, helyiségeket kell kialakítaniuk, ahol megfelelően fogadhatják az egyéni látogatókat és a turista csoportokat. Ahol meleg konyhai szolgáltatásokat is ajánlanak, ott természetesen meg kell felelni az erre vonatkozó uniós előírásoknak is.
Ráadásul a borturisztika élénkíti a falusi turizmust is. Nem véletlen, hogy a falusi turizmus és a borút szövetség szervezetileg is kapcsolódik egymáshoz.