Remek hír a magyar e-book olvasóknak: új Amazon készülékek érkeznek, ezt kell tudni róluk

Pénzcentrum2024. október 18. 13:45

Az Amazon jelentős frissítést jelentett be Kindle termékcsaládjában, négy új e-book olvasó bevezetésével. A kínálat bővülése magában foglalja a belépő szintű modell megújítását, egy gyorsabb Paperwhite verziót, a Scribe újratervezését, valamint az első színes kijelzővel rendelkező Kindle-t - számolt be róla a Forbes.

Az új modellek közül kiemelkedik a Kindle Colorsoft, amely az Amazon első színes e-book olvasója. A 102 000 forintos készülék október 30-tól lesz elérhető, és különösen alkalmas lesz grafikus regények, szakácskönyvek és útikönyvek olvasására. Bár a színek nem olyan telítettek, mint egy tableten, a kijelző kellemes vizuális élményt nyújt. A belépő szintű Kindle új, színekben is kapható lesz, amit főleg a fiatalabb vásárlóknak szánnak. A készülék 6 hüvelykes, 300 ppi felbontású kijelzővel rendelkezik, ára pedig 40 000 forint.

A Kindle Scribe, a legnagyobb modell 10,2 hüvelykes kijelzővel, inkább digitális jegyzetfüzetként funkcionál. Új Premium Pen tollal érkezik, és olyan funkciókat vezet be, mint az Active Canvas, amely lehetővé teszi a könyvek lapjaira való írást.

Kevin Keith, az Amazon Kindle hardverekért felelős alelnöke a Tech Radarnak elmondta:

A Paperwhite esetében az a dolog, amivel nem akarsz szórakozni, az az, hogy hogyan érzi magát a kezedben a hosszú, egykezes olvasás során, és ezért van az, hogy amikor növeljük a képernyő betekintési méretét, akkor mindig csökkenteni kell a kereteket.

JÓL JÖNNE 2,7 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 699 918 forintot igényelnél 6 éves futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 53 004 forintos törlesztővel a CIB Bank nyújtja (THM 12,86%), de nem sokkal marad el ettől az MBH Bank 53 149 forintos törlesztőt (THM 12,86%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

- mondta el.

Az új Paperwhite modell egy új lapozási funkciót is kap: a kijelző hosszan tartó megnyomásával az oldalak gyorsan pörgethetők, hasonlóan egy valódi könyvhöz lapozásához. A frissített Kindle termékcsalád tagjai különböző időpontokban lesznek elérhetőhetők, a Colorsoft október 30-tól, míg az új Scribe december 4-től kerül forgalomba.

Címkék:
vásárlás, tech, könyv, amazon, olvasás, kikapcsolás, szórakozás, rendelés,