Itt a mesterséges intelligencia új durranása: bármely munkát játszva elvégezhetsz vele

Pénzcentrum2024. október 4. 11:45

Az OpenAI bejelentette a ChatGPT legújabb felületét, a Canvas-t, amely egy virtuális munkaterület írási és kódolási projektekhez. A funkció jelenleg béta tesztelés alatt áll, és egyelőre csak a ChatGPT Plus és Team felhasználók számára érhető el - közölte az engadget.com.

Az OpenAI-nál nemrég bejelentették, hogy nemrég már hetente több mint 250 millió ember használta világszerte a népszerű mesterséges intelligencia platformot, a ChatGPT-t. Ez ráadásul jelentős növekedés volt az augusztus végéhez képest. Ezért nem is csoda, hogy a cég most újabb projektet tett elérhetővé a nagy nyilvánosság előtt. 

Az új felület, a Canvas lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a fő chat-tér mellett egy külön ablakban dolgozzanak projektjeiken, miközben konzultálnak a ChatGPT-vel. Az új felületen szöveget vagy kódot lehet elhelyezni, és a felhasználók kiemelhetik azokat a részeket, amelyekre az AI modellnek fókuszálnia kell.

Az OpenAI hivatalos blogbejegyzése szerint a Canvas "mint egy szövegszerkesztő vagy kódellenőr" működik. A funkció manuálisan is aktiválható a "use canvas" parancs beírásával, de automatikusan is megnyílhat, ha a rendszer olyan helyzetet észlel, amelyben hasznos lehet.

A Canvas számos gyorsbillentyűt kínál az írási és kódolási projektekhez. A felhasználók kérhetnek javasolt szerkesztéseket, módosíthatják a szöveg hosszát vagy olvasási szintjét, és akár emojikat is adhatnak hozzá. A kódolók felülvizsgálhatnak kódsorokat, hozzáadhatnak megjegyzéseket, javíthatnak hibákat, és más programozási nyelvekre is átvihetik a kódot.

JÓL JÖNNE 2,7 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 699 918 forintot igényelnél 6 éves futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 53 004 forintos törlesztővel a CIB Bank nyújtja (THM 12,86%), de nem sokkal marad el ettől az MBH Bank 53 149 forintos törlesztőt (THM 12,86%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az Enterprise és Edu felhasználók várhatóan a következő héten férhetnek hozzá a Canvas funkcióhoz.

Címkék:
projekt, technológia, mesterséges intelligencia, ai, chatGPT,