Már a diákokat is robotok helyettesíthetik az osztálytermekben: tényleg ez lenne a jövő?

Pénzcentrum2024. október 3. 17:51

A norvég No Isolation cég innovatív megoldást kínál a krónikus betegséggel küzdő vagy mentális problémákkal élő fiatalok számára, akik nem tudnak rendszeresen iskolába járni. Az AV1 nevű robot lehetővé teszi, hogy a diákok virtuálisan jelen legyenek az osztályteremben, fenntartva a kapcsolatot társaikkal és tanáraikkal - írta a CNN.

Az AV1 egy emberi fej és törzs egyszerűsített változatára hasonlít, 360 fokban forgatható, kamerával, mikrofonnal és hangszóróval felszerelt készülék. A diákok egy alkalmazáson keresztül irányíthatják, amely lehetővé teszi számukra, hogy körbenézzenek az osztályteremben, kommunikáljanak, sőt még a kezüket is "felemeljék".

Florence Salisbury, a No Isolation marketingigazgatója szerint jelenleg 17 országban mintegy 3000 aktív AV1 egység működik, főként az Egyesült Királyságban és Németországban. Az Egyesült Királyságban az iskolák bérelhetik vagy megvásárolhatják a robotokat. "Egy hosszabb távollét során, amikor az osztálytársak esetleg hosszabb ideig nem látják a barátjukat, ez a kapcsolat az iskolával valóban mentőövvé válik az adott diák számára, különösen azok számára, akiknek valamilyen egészségügyi problémájuk van" - mondta Salisbury.

A brit Chartwell Cancer Trust 25 AV1 robotot biztosít súlyos betegségben szenvedő gyermekek számára. Michael Douglas alapító kurátor szerint a robotok lehetővé teszik a gyermekek számára, hogy az intenzív ellátás alatt is részt vegyenek az oktatásban. Bár az AV1 használata kihívásokkal járhat, például adminisztratív nehézségekkel vagy technikai problémákkal, egy nemrégiben publikált kutatás szerint az ilyen avatártechnológiák "nagy potenciált hordoznak magukban a gyermekek szociális és oktatási kapcsolattartása szempontjából".

Az AV1-et robusztus adatvédelmi funkciókkal tervezték, és a No Isolation nemrég bevezette az AV1 Academy-t, egy olyan képzési anyagokból álló könyvtárat, amely a robotok használhatóságának javítását célozza. Az AV1-et magas adatvédelmi funkciókkal tervezték.

Címkék:
iskola, oktatás, gyermek, tanulás, németország, diák, diákok, suli, hiányzás, robot, egyesült királyság, robotok, gyermekek,