Hihetetlen, mit talált ki már megint Elon Musk: rengeteg felhasználó fogja húzni a száját emiatt

Pénzcentrum2024. szeptember 25. 15:45

Az X közösségi platform hamarosan jelentős változtatást vezet be a felhasználók blokkolási lehetőségeivel kapcsolatban. Elon Musk vezérigazgató hétfőn megerősítette, hogy a jelenlegi blokkolási funkció megszűnik - írta meg a https://mashable.com/.

A változtatás értelmében a korábban blokkolt fiókok ismét láthatják a blokkoló felhasználó bejegyzéseit, azonban nem léphetnek interakcióba azokkal. Nem tudnak majd lájkolni, válaszolni, újraposztolni vagy közvetlen üzenetet küldeni.

Ez a lépés aggodalmat keltett sok felhasználóban, különösen azokban, akik korábban zaklatással vagy trollkodással szembesültek a platformon. Bár az új rendszer megakadályozza a közvetlen interakciót, a blokkolt felhasználók könnyedén hozzáférhetnek a korábban számukra elzárt tartalmakhoz.

"Bárki megkerülheti a funkciót alt fiókokkal" - jegyezte meg Nima Owji webfejlesztő, aki elsőként számolt be a változásról. Mások arra mutattak rá, hogy a blokkolt felhasználók eddig is megtekinthették a nyilvános bejegyzéseket böngészőjük inkognitó módjában.

A döntés megosztotta a felhasználókat. Egyesek üdvözlik a változást, míg mások aggódnak a potenciális következmények miatt. A módosítás pontos bevezetési dátuma egyelőre nem ismert.

Címkék:
tesla, tiltás, közösségi média, elon musk, felhasználók,