Így gazdagítja meg az embereket a mesterséges intelligencia: vajon a melósoknak is jut belőle?

Pénzcentrum2024. szeptember 23. 13:45

A Google és más technológiai óriások jelentős erőforrásokat fektetnek a mesterséges intelligencia (AI) fejlesztésébe, milliárdos profitot remélve. A hétvégén megrendezett Jövő Csúcstalálkozón több olyan területet is ismertettek, melyek fejlődését jelentősen felgyorsítja az AI - írja a Business Insider.  

Sundar Pichai, a Google vezérigazgatója a szombaton megrendezett Jövő Csúcstalálkozón az ENSZ New York-i székházában érvelt az AI előnyei mellett. Négy kulcsfontosságú területet emelt ki, ahol az AI segítheti az ENSZ fenntartható fejlődési céljainak megvalósulását.

Pichai elmondta, hogy a Google az elmúlt évben 110 új nyelvvel bővítette a Google Fordítót, és a világ legtöbbet beszélt 1 000 nyelvén dolgozik. Májusban bejelentették az Alphafold 3-at, amely áttörést hozott a gyógyszerkutatásban. Az ingyenesen elérhetővé tett Alphafoldot már több mint 2 millió kutató használja világszerte.

Globálisan az Alphafoldot olyan kutatásokban használják, amelyek segíthetnek abban, hogy a növények ellenállóbbá váljanak a betegségekkel szemben, új gyógyszereket fedezzenek fel olyan területeken, mint a malária elleni vakcinák és a rákellenes kezelések, és még sok más területen

- mondta Pichai.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Google Flood Hub rendszere korai figyelmeztetést ad az éghajlati katasztrófákról, míg az erdőtüzek határát követő rendszerük 22 országban működik. A cég nemrég bejelentette a FireSat műholdkonstellációt is, amely gyorsan észleli és követi az erdőtüzeket.

Pichai szerint tanulmányok azt mutatják, hogy az AI 4 százalékponttal növelheti a globális munkatermelékenységet és 7 százalékponttal a globális GDP-t a következő évtizedben. Az ugyanakkor kérdés, hogy mindez milyen jövőhöz vezet majd - egyszerűen a gazdagok még gazdagabbak lesznek, vagy pedig mindenki hasznot remélhet az AI által megteremtett nagyobb bőségből?

Címkék:
milliárdos, google, ensz, technológia, mesterséges intelligencia, ai, technológiai fejlődés, mesterséges,