Időzített bomba ketyeghet sok magyar zsebében: azonnal csekkold, a te eszközöd is veszélyes-e

Pénzcentrum2024. szeptember 23. 21:03

Három power bank termékét is visszahívja az Anker - írja a hvg.hu. Az alábbiakban megnézheti, hogyan ellenőrizheti, az ön eszköze is érintett-e.

A népszerű kiegészítőgyártó Anker bejelentette, hogy biztonsági okokból három power bank termékét is visszahívja. Ez a lépés rávilágít arra, hogy még a megbízható márkák termékei is okozhatnak problémákat.

A visszahívás az Anker 334 MagGo Battery / PowerCore 10K, az Anker Power Bank, valamint az Anker MagGo Power Bank típusokat érinti. A vállalat egy gyártási hibát azonosított, amely a lítium-ion akkumulátorokat érinti. Ez a probléma túlmelegedéshez vezethet, ami megolvaszthatja a műanyag alkatrészeket és potenciálisan tűzveszélyes helyzetet teremthet.

Bár a gyártó állítása szerint csak korlátozott számú eszköz érintett, óvatosságból mégis az összes említett típus visszahívása mellett döntöttek. Az érintett modellszámok: A1642, A1647 és A1652.

Az Anker arra kéri a vásárlókat, hogy azonnal hagyják abba az érintett termékek használatát, és helyezzék azokat biztonságos helyre. A következő lépésként a tulajdonosoknak ellenőrizniük kell, hogy az ő készülékük is érintett-e. Ezt a gyártó weboldalán tehetik meg, ahol a 16 jegyű sorozatszám megadásával lehet azonosítani az eszközt.

Ha kiderül, hogy tűzveszélyes az eszköz, azonnal keresse fel a kereskedőt, ahol vásárolta azt – ő tudja majd tájékoztatni a továbbiakról

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

- tanácsolja a Phone Arena szakportál.

Ez az eset emlékeztet arra, hogy a hordozható töltők, bár hasznosak, potenciális veszélyforrást is jelenthetnek. A nemzetközi online piactereken kapható, rendkívül olcsó termékek különösen kockázatosak lehetnek, hiszen egy apró hiba is komoly tüzet okozhat az akkumulátorok miatt.

Érdemes megjegyezni, hogy nem ez az első ilyen eset a piacon. Korábban például az IKEA is kénytelen volt visszahívni egyik hordozható töltőjét hasonló biztonsági aggályok miatt.

Címkék:
tech, népszerű, gyártó, powerbank, power bank, elektromos tűz,