A Marsra költöztetné az emberiséget pár év múlva Elon Musk: nem túl merész ez egy kicsit?

Pénzcentrum2024. szeptember 10. 11:14

A SpaceX alapítója, Elon Musk ambiciózus terveket vázolt fel a Starship rakéta jövőjével kapcsolatban, annak ellenére, hogy az űrjármű még csak nemrég teljesítette az első sikeres űrutazását - tudósított a Daily Mail.

Elon Musk nemrég az X platformján közzétett bejegyzésében arról írt, hogy a Starship két éven belül elérheti a Marsot. Tervei szerint 2026-ban személyzet nélküli küldetések indulnának a vörös bolygóra, amelyek "az épségben történő leszállás megbízhatóságát tesztelik". Ezt követően, 2028-ban kerülhetne sor az első emberes Mars-misszióra.

A milliárdos vállalkozó szerint a SpaceX több Starship űrhajót fog gyártani, végül egy több mint 100 darabból álló flottát hozva létre. Az első Mars-küldetések akkor indulhatnak, amikor "megnyílik a következő Föld-Mars transzferablak" - magyarázta Musk, utalva arra az időszakra, amikor a két bolygó pályája a legközelebb kerül egymáshoz.

"A repülési sebesség onnantól kezdve exponenciálisan fog növekedni, a cél pedig egy önfenntartó város felépítése lesz körülbelül 20 éven belül" - írta Musk, aki végső soron azt szeretné elérni, hogy az emberiség multiplanetáris fajjá váljon.

Fontos megjegyezni, hogy Musk korábban is tett hasonlóan ambiciózus ígéreteket, amelyek nem mindig valósultak meg a tervezett időkeretben. A Starship fejlesztése során is több sikertelen kísérletre került sor, mielőtt az űrhajó elérte volna a világűrt és sikeresen visszatért volna a Földre.

JÓL JÖNNE 2,6 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 584 927 forintot igényelnél 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 57 984 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,10 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 58 104 forintos törlesztőt (THM 13,20%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Címlapfotó: MTI/EPA pool/Tolga Akmen

Címkék:
technológia, föld, űrhajó, elon musk, emberiség, rakéta, űr,