Nem a készülékkel van a gond: itt a kétnapos TV-s és rádiós leállás, javítják a tornyot

MTI2024. augusztus 13. 14:32

Az Antenna Hungária rendszeres karbantartási kötelezettsége keretében augusztus 13-án és 14-én a Széchenyi-hegyi tornyán végez karbantartást. A munkálatok alatt a tornyok csökkentett adásteljesítménnyel működhetnek, az időszakban szolgáltatáskimaradást tapasztalhatnak az ügyfelek egyes televíziócsatornákon és rádióadásokban - közölte az Antenna Hungária.

Az Antenna Hungária Széchenyi-hegyen található tornya biztosítja Budapest és a főváros 50-70 kilométeres körzetében a földfelszíni TV- és rádióvételt. Ezek a tornyok rendszeres karbantartást igényelnek - ismertetik a közleményben.

A Széchenyi-hegyi torony karbantartása augusztus 13-án 10.00 és 18.00 óra között, valamint augusztus 14-én 10.00 és 15.00 között lesz csökkentett teljesítményű jeladás mellett. A karbantartási időszakban egyes rádióadások, valamint televíziócsatornák rövid ideig szünetelhetnek. 

A leállás a rádióadásokat is érinti: 10.00 órától a Rádió1, Retró, Kossuth, Petőfi, Bartók, Dankó, Sláger FM és a Manna FM rádiócsatorna is szünetel. Az érintett időszakban a rádióadásokat fokozatosan, egyenként indítják újra, legkésőbb 10.25 óráig.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Augusztus 13-án késő délutánig a TV- és rádióadóberendezések csökkentett teljesítménnyel üzemelnek, majd egy újabb rövid szolgáltatáskieséssel járó leállást követően, a TV-adások 17.50-től, a rádióadások pedig 17.45 órától fokozatosan, normál teljesítményű műsorszórással indulnak újra legkésőbb 18.00 óráig.

Augusztus 14-én a reggeli leállást követően szintén csökkentett teljesítménnyel üzemelnek a berendezések, de a kora délutáni órákban, az előző naphoz hasonló pár perces leállást követően a TV-adásokat 14.50 órától, a rádióadásokat pedig 14.45-től fokozatosan kapcsolják vissza, legkésőbb 15.00 óráig.

Címkék:
tv, tévé, televízió, leállás, karbantartás, szórakozás, javítás, augusztus, rádió, rendszerleállás,