Videón a McDonald's felszolgáló-robotja: ez veheti el a magyar dolgozók munkáját hamarosan?

Pénzcentrum2024. augusztus 3. 14:03

Hiába működik már szomszédos országokban is, a magyar McDonald's-okban egyelőre nem tervezik, hogy felszolgáló robotokra cserélik az élő munkaerőt - tudta meg a Pénzcentrum a gyorsétteremlánc hazai vezetésétől.

A minap futottunk bele egy érdekes videóba TikTok-on, amely egy szlovén McDonald's-ban készült. A felvétel tanúsága szerint a szomszédos országban már felszolgáló-robot szállítja ki az asztalokhoz a megrendelt ételeket. Ami miatt felcsillant a szemünk, hogy felvételt közzé tevő felhasználó szerint hamarosan "érkezik Magyarországra is a Meki robot!"

Nos, kíváncsiak voltunk, igaz-e a hír, és összhangban a vendéglátásban komoly gondokat okozó munkaerőpiaci helyzettel, idehaza is megérkeznek-e a gyorsétteremlánc egységibe a McDonald's felszolgáló-robotjai. A társaság szűkszavúan válaszolt, hiába működik már a szlovén mekikben az innováció, idehaza még várni kell rájuk.

a robotokat Magyarországon egyelőre nem tervezzük az alkalmazni.

- közölte a Pénzcentrum megkeresésére a McDonald’s magyarországi csapata.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Addig is itt a fentebb említett TikTok-videó, amely elvileg egy szlovén McDonald's-ban készült működés közben a Meki felszolgáló-robotjáról (amúgy ehhez hasonló robotok egyre több európai étteremben működnek már, mi nemrég a Legoland-ről híressé vált dán városka, Billund egyik sushi-éttermében találkoztunk hasonlóval, de elvileg itthon is van már hasonló):

Címkék:
meki, robotizácó, felszolgáló, robot, szlovénia, mcdonalds, mcdonalds magyarország,