Hát vannak még csodák? Egyből négy olimpiai érem is esett a magyaroknak

Pénzcentrum2024. július 31. 09:42

Az idei Nemzetközi Kémiai Diákolimpiára Szaúd-Arábiában került sor, összesen 84 ország 327 versenyzője mérte össze tudását. A verseny jelentős magyar sikereket hozott.

Nemrég írtunk arról, hogy remekül szerepeltek a magyarok a hollandiai informatikai diákolimpián, de máris újabb sikerekről számolhatunk be: a magyar fiatalok remekeltek a kémiai versenyen is.

Az idei Nemzetközi Kémiai Diákolimpiát ezúttal Rijádban, Szaúd-Arábiában rendezték meg. A verseny egyéni jellegű, így nincs nemzetek közötti versengés. Mind a négy magyar résztvevő éremmel térhetett haza: Éger Viktória Bernadett és Viczkó Csaba Péter ezüstérmet, míg Erdélyi Kata és Perényi Attila bronzérmet nyert.

A magyar diákokat és kísérő tanáraikat 13 magyar kémikus is támogatta, akik a verseny feladatait összeállító és javító tudományos bizottság tagjai voltak. A bizottság alelnöke, Dr. Magyarfalvi Gábor az ELTE Kémiai Intézetének oktatója volt. A diákolimpia két részből állt: egy laboratóriumi gyakorlati és egy elméleti fordulóból, ahol a diákok feladataikat anyanyelvükön oldhatták meg.

A verseny mellett a résztvevők Rijád nevezetességeit is megtekinthették, és különböző kulturális programokon, például lovas- és solymászbemutatón is részt vehettek. A következő Kémiai Diákolimpiának 2025 nyarán az Egyesült Arab Emírségek ad majd otthont.

Címkék:
verseny, diákok, siker, ezüstérem, bronzérem, érem, olimpia2024,