Váratlan dolog derült ki az Apple új mesterséges intelligenciájáról: erre nem voltak felkészülve az iPhone-osok

Pénzcentrum2024. július 29. 20:03

Az Apple mesterséges intelligencia funkciói a vártnál később érkeznek, és lemaradnak a közelgő iPhone és iPad szoftverfrissítések kezdeti bevezetéséről.

Az Apple mesterséges intelligencia (AI) funkciói a vártnál később érkeznek, és lemaradnak a közelgő iPhone és iPad szoftverfrissítések kezdeti bevezetéséről - írja a Reuters. Az iPhone-gyártó azt tervezi, hogy az Apple Intelligence-t az októberre érkező szoftverfrissítések részeként kezdi el bevezetni.

Az AI-funkciók néhány héttel a szeptemberre tervezett első iOS 18 és iPadOS 18 kiadások után érkeznek majd. Az Apple azt tervezi, hogy már ezen a héten az iOS 18.1 és az iPadOS 18.1 bétateszteken keresztül első alkalommal elérhetővé teszi az Apple Intelligence-t a szoftverfejlesztők számára korai tesztelésre.

Júniusban az Apple egy sor új funkcióval és szoftverfejlesztéssel készítette elő a mesterséges intelligenciát az iPhone-ok és más készülékei számára. Az Apple Intelligence, amely mesterséges intelligenciát használ a szöveg, képek és egyéb tartalmak parancsra történő előhívására, elérhető lenne az iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max, valamint az M1 chipet tartalmazó iPad és Mac készülékek esetében.

Az új funkciók közé tartozik például az iPhone Mirroring is, amely lehetővé teszi a telefon képernyőjének megtekintését és interakcióját Mac számítógépeken keresztül. Azonban ezeknek a fejlesztéseknek egy része késik. Az Európai Unió technológiai szabályai ugyanis megkövetelik, hogy biztosítsák: rivális termékek és szolgáltatások is működhessenek az Apple készülékeivel. Ezért három új AI-funkció bevezetését június végén elhalasztották.

Címkék:
iphone, tech, apple, mesterséges intelligencia, apple részvény, ipad, iphone 15,