Most érkezett! Világméretű informatikai leállás bénít meg egyre több országot: bankok, légitársaságok és a londoni tőzsde is érintett

MTI2024. július 19. 09:29

Informatikai hiba akadályozza repülőterek, légitársaságok, vasutak, bankok, távközlési és médiavállalatok és más nagy rendszerek működését szerte a világban - jelentették péntek délelőtt a nemzetközi hírügynökségek az érintett intézmények közléseit idézve.

Nagy bankok, médiumok és légitársaságok jelenleg is masszív kiesésekkel küzdenek - írja a BBC. A Ryanair légitársaság azt nyilatkozta, hogy „zavarok tapasztalhatók a hálózatán belül” - ami egy harmadik fél által okozott üzemzavar miatt van. A légitársaság azt tanácsolja, hogy aki ma utazik, ellenőrizze a Ryanair applikációját, hogy friss információkat szerezzen a járatáról.

A sydney-i repülőtéren repülési tilalom van érvényben, a United Airlines leállította járatait, a londoni tőzsdecsoport platformján pedig kiesések tapasztalhatók.

A Microsoft „kármentő intézkedéseket” tesz a szolgáltatási problémákat követően.  Az ausztrál Telstra Group távközlési vállalat bejelentette, hogy szintén fennakadásokat tapasztaltak.

Az egyik brit vasúttársaság figyelmeztette az utasokat, hogy számítsanak fennakadásokra, mivel „informatikai problémákkal” küszködnek. A Govia Thameslink Railway mind a négy márkája - Southern, Thameslink, Gatwick Express és Great Northern - a közösségi médiában tett közzé: „Jelenleg széles körű informatikai problémákkal küzdünk az egész hálózatunkon. „Informatikai csapataink aktívan vizsgálják a probléma kiváltó okát.

„Bizonyos helyeken nem tudunk hozzáférni a járművezetői diagramokhoz, ami esetleges rövidtávú járattörlésekhez vezet, különösen a Thameslink és a Great Northern hálózaton.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

„Emellett más kulcsfontosságú rendszerek, köztük a valós idejű ügyféltájékoztatási platformok is érintettek."

 

Címkék:
légitársaság, leállás, tőzsde, informatika, bankok,