Úgy veszik ezeket a kütyüket, mintha nem lenne holnap: brutálisat megy az Apple, mindenki ilyet keres

Pénzcentrum2024. július 10. 16:32

Az elmúlt évek visszaesése után újra fellendülni látszik a személyi számítógépek (PC) globális piaca. Az IDC piackutató cég friss jelentése szerint a második negyedévben 3%-kal nőtt a PC-szállítások száma, elérve a 64,9 millió darabot - írja a Reuters.

A legnagyobb növekedést az Apple produkálta, amelynek szállításai 20,8%-kal ugrottak meg az előző év azonos időszakához képest. Ezzel az Apple lett a globális PC-gyártók közül a legjobban teljesítő vállalat. Az Acer csoport is jelentős növekedést ért el, 13,7%-os emelkedéssel.

A világjárvány okozta vásárlási hullámot követően sokan arra számítottak, hogy a PC-piac hosszabb távon visszaesik.

Ryan Reith, az IDC Worldwide Device Trackers csoportjának alelnöke elmondta:

A pezsgés egyértelműen az AI körül zajlik, de sok minden történik a nem AI-s PC-vásárlások terén is. Ez az érett piac most pozitív jeleket mutat.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 583 438 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 137 058 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,68% a THM, míg a MagNet Banknál 6,76%; a Raiffeisen Banknál 7,00%, az Erste Banknál szintúgy 7,00%, az OTP Banknál pedig 8,16%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Bár globálisan pozitív trendek figyelhetők meg, Kína továbbra is gyenge eredményeket produkál. A kínai Lenovo csoport továbbra is vezető szerepet tölt be 22,7%-os piaci részesedéssel. Őket követi a HP 21,1%-kal. A Dell Technologies piaci részesedése 15,5%, bár szállításaik 2,4%-kal csökkentek.

Címkék:
tech, számítógép, apple, laptop, mesterséges intelligencia, apple részvény,