Bejött az élet a Samsungnak: elképesztő gigaprofitot produkált a dél-koreai óriás

Pénzcentrum2024. július 5. 11:14

A dél koreai technológiai óriás, a Samsung Electronics optimista előrejelzést tett közzé a 2024 júniusáig tartó negyedévre vonatkozóan. A vállalat arra számít, hogy nyeresége az előző év azonos időszakához képest a 15-szörösére ugrik. Ennek oka, hogy az AI (mesterséges intelligencia) iránti kereslet növekedése jelentősen megemelte a fejlett chipek árát - írja a BBC.

A Samsung Electronics nem csupán a világ legnagyobb memóriachip-gyártója, hanem vezető szerepet tölt be az okostelefonok és televíziók piacán is. A bejelentés hatására a cég részvényei több mint 2%-os emelkedést mutattak a korai szöuli kereskedés során.

Már az idei év első három hónapjában is a Samsung nyeresége több mint tízszeresére nőtt. A vállalat az időszakban 670 milliárd wonról (kb. 7,54 milliárd dollár, kb. 2 732 milliárd forint) 10,4 milliárd wonra (~42 407 milliárd forintra) emelkedő profitot vár. Ez meghaladja az elemzők által előrejelzett 8,8 milliárd wonos értéket az LSEG SmartEstimate szerint.

A mesterséges intelligencia boomja, amely masszívan fellendítette az Nvidiát, a Samsung és valójában az egész ágazat nyereségét növeli

- mondta Marc Einstein, az ITR Corporation tokiói székhelyű kutató- és tanácsadó cég vezető elemzője.

JÓL JÖNNE 2,7 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 699 918 forintot igényelnél 6 éves futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 53 004 forintos törlesztővel a CIB Bank nyújtja (THM 12,86%), de nem sokkal marad el ettől az MBH Bank 53 149 forintos törlesztőt (THM 12,86%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A Samsung Electronics a dél-koreai konglomerátum, a Samsung Group zászlóshajója. Ugyanakkor jövő héten egy lehetséges háromnapos sztrájkkal néz szembe, amely várhatóan hétfőn kezdődik. A dolgozók szakszervezete a bónuszok és a szabadnapok átláthatóbb rendszerét követeli.

A Samsung előtt tehát nemcsak pénzügyi sikerek állnak, hanem komoly kihívásokkal is szembe kell néznie a cégnek a munkavállalói elégedetlenség formájában.

Címkék:
samsung, déli, dél-korea, vállalat, dél, negyedév, samsung electronics,