Nagyot hibázott az Apple: tévedésből 254 milliót utaltak egy magyarnak, ez lesz a pénz sorsa

hvg.hu2024. július 3. 09:01

Az Apple véletlenül 254 millió forintot utalt vissza egy magyar ügyfélnek. Az Apple elkezdte visszatéríteni a múlt héten tévesen levont összegeket, amikor egy magyar felhasználó kártyájára 254 millió forintot utaltak vissza hibásan, írja a hvg.hu.

Mint arról korábban beszámoltunk, az Apple tömegesen vont le magyar számlákról csekély összegektől kezdve egészen teljes vagyonokig. Másnap az OTP-nek és az MBH-nak kellett megnyutatnia az ügyfeleit.

Most az App Store több részletben 7169 forintot vont le egy számláról, majd nem sokkal később az ügyfél számlájára nem a levont összeget, hanem először 84 623 371 forintot utaltak vissza, amit még két hasonló összeg követett, így összesen 253 870 113 forintot kapott tévesen az Apple-től.

Az összeget egy óra elteltével zárolták, majd levonták a számláról, de a hibás tranzakciókat is visszatérítették. „A végén minden olyan lett, mint az egész ügy előtt, csak megkaptam a jogos visszatérítésemet” – nyilatkozta az olvasó a lapnak.

A múlt héten az App Store jelentős mértékben terhelt magyar bankkártyákat, volt, akitől néhány ezer forintot vontak le váratlanul, de akadt közel 130 ezres levonás is, amit később megpróbáltak megismételni. A Magyar Nemzeti Bank kedden közölte, hogy a legtöbb érintett ügyfél visszakapta az Apple-incidens során jogosulatlanul levont összegeket.

Címkék:
apple, visszatérítés, tudomány, revolut, apple pay,