Jön az Apple eddigi legnagyobb újítása: minden iPhone felhasználó erre várt évek óta

Pénzcentrum2024. július 1. 11:45

Az Apple egy forradalmi tervezésen dolgozik, amely lehetővé teszi az iPhone-felhasználók számára, hogy egyszerűen, egy kis áramütéssel eltávolíthassák az akkumulátort, ezzel jelentősen megkönnyítve a jövőbeli modellek javítását és csökkentve a készülékek cseréjének szükségességét - írja a Daily Mail

Az Apple egy innovatív projekt keretében azon dolgozik, hogy megújítsa a jövő iPhone készülékeit. Az Apple telefonok jelenleg 1,46 milliárd felhasználót szolgálnak ki világszerte.

A vállalat célja, hogy egyszerűsítse az akkumulátorok cseréjét, amely jelenleg speciális eszközöket és eljárásokat igényel. Az új technológia lényege, hogy a hagyományos fólia helyett fémmel burkolnák be az akkumulátort, lehetővé téve annak könnyű eltávolítását egy kis áramütés segítségével, amit egy széles körben elérhető egyenáramú tápegység generál.

Az Apple elég nagyot megy idén, saját gyártású, felhő alapú mesterséges intelligenciájukat is csak néhány hete jelentették be.

Ez a frissítés várhatóan még ebben az évben megjelenik az iPhone 16 egyik modelljén, amely szeptemberben kerül piacra, és a következő évben minden iPhone 17-es modellre is kiterjesztik. Az újítás jelentős előrelépést jelentene a javíthatóság terén, mivel korábban az akkumulátor cseréje bonyolult és időigényes folyamat volt.

Kyle Wiens, az iFixit vezérigazgatója pozitívan nyilatkozott az Apple terveiről, hangsúlyozva a ragasztóanyagok csökkentésének fontosságát a modern eszközök javításában. Az új technológia lehetőséget biztosítana a felhasználóknak arra is, hogy otthon végezzék el az akkumulátor cserét.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A jelenlegi módszer szerint az iPhone tulajdonosoknak vagy speciális szerszámkészletet kell vásárolni 50 dollárért és óvatosan eltávolítaniuk a ragasztószalagot, vagy pedig egy Apple-technikust kell megbízniuk az akkumulátor cseréjével, ami közel 100 dollárba kerülhet. Ez sok felhasználónak nehézséget okozott és panaszokhoz vezetett.

Az Apple lépése részben az uniós jogszabályoknak való megfelelésre irányulhat, amelyek előírhatják a vállalat számára, hogy 2025-ig könnyebbé tegye az akkumulátorok cserélhetőségét. Ezáltal nem csak a javíthatóság javulna jelentősen, hanem csökkenne az erőforrás-pazarlás is.

Címkék:
iphone, akkumulátor, apple, technológia, tudomány,