Nagy lépésre szánta el magát az Apple: ezzel a trükkel vesznek rá, hogy megvedd a legújabb iPhone-t?

Pénzcentrum2024. június 11. 15:13

Az Apple olyan mesterséges intelligencia (AI) fejlesztéseket vezet be, amelyek kizárólag az új iPhone modellekkel lesznek kompatibilisek, így várhatóan nagy lendületet adnak majd az iPhone eladásoknak. A vállalat a csökkenő fogyasztói kiadások és versenytársai erősödése mellett is bizakodó, noha néhány elemző szkeptikusan vélekedik a fogyasztói érdeklődés fellendülését illetőleg - írta meg a Reuters.

Az Apple mesterséges intelligencia (AI) technológiájának bevezetése új fejezetet nyithat az iPhone eladások történetében. A vállalat fejlesztői konferenciáján, San Franciscóban bemutatták, hogy hogyan használhatják fel az AI-t a legújabb iPhone modellekben, vagyis az iPhone 15 Pro és Pro Max készülékekben.

Az újítások között szerepel az Apple Intelligence is, egy olyan generatív AI funkció, amellyel szövegeket és képeket generálhatunk.

Csökkent a vállalat bevétele

Az Apple eladásai az előző pénzügyi évben csökkentek: 200,6 milliárd dollár bevételt mértek az iPhone-okból, ami láthatóan kevesebb az előző évi 205,5 milliárd dollárnál. Az elemzők szerint ezek a frissítések ösztönözhetik a fogyasztókat arra, hogy új készülékeket vásároljanak, ami potenciálisan visszafordíthatja az iPhone eladásainak csökkenő tendenciáját.

JÓL JÖNNE 2,6 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 584 927 forintot igényelnél 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 57 984 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,10 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 58 104 forintos törlesztőt (THM 13,20%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az új funkciókkal sem garantált a siker

Arról azonban, hogy az Apple új AI funkciói elegendők lesznek ahhoz, hogy jelentős növekedésre sarkallják az iPhone eladásokat, nincs mindenki meggyőződve. Néhány elemző szerint - bár segíthetnek megfékezni a bevételcsökkenést -, ezek a frissítések sem feltétlenül teremtenek új vevőkört, látva, hogy az Apple részvényei 2%-ot estek a bejelentés után.

Más elemzők ennek ellenére is pozitívan tekintenek az AI nyújtotta lehetőségekre. Dan Ives, A Wedbush Securities elemzője szerint például mintegy 270 millió iPhone-t nem frissítettek az elmúlt négy évben, ami viszont jelentős fogyasztói potenciállal kecsegtet. A vállalat az AI-funkciók mellett egyéb fejlesztéseket is eszközöl az új készülékek esetében – ilyen például a nagyobb kijelző vagy a jobb minőségű kamera. Az AI-frissítéseket első sorban a korai alkalmazóknak szánják, akiket ezzel próbálnak meg rajongótáborukba vonzani.

Címkék:
iphone, tech, apple, vállalat, mesterséges intelligencia, ai, iphone hírek,