Netflix előfizető vagy? Rengeteg felhasználó bankszámlája került veszélybe: így húzhatnak le

Pénzcentrum2024. június 9. 13:59

Ismét lendületet kaptak a Netflix nevében kiküldött átverések, a héten tömegek kaptak SMS-t a streaming-szolgáltatóra hivatkozva, hogy lejár a jelszavuk, és mihamarabb menjenek végig az adategyeztetési folyamaton. Figyelem, ezek a csaló SMS-ek megkísérlik rávenni a látogatókat személyes információk, például bejelentkezési adatok vagy hitelkártyaszámok elküldésére!

Hiába találnak ki a technológia fejlődésével és terjedésével újabb és újabb módszereket a netes tolvajok, egyelőre nem akarnak kimenni a divatból az SMS-es csalások. Korábban nagyon mentek a megszaporodott online rendelések folyományaként a futárszolgálatos SMS-nek álcázott üzenetek, de ismét lendületet kaptak a Netflix nevében kiküldött átverések is. Lapunk olvasója a héten sorozatosan kapta a lehúzós üzenteket.

A magyar nyelv ékezetes betűit nem tartalmazó SMS-ek egytől egyik adategyeztetésre kérik a felhasználókat. Csak néhány példa ezek közül: "Netflix: Az On elofizetese lejart, kerjuk, ellenorizze a https://accountnflix-into.com cimen."; "Netflix: Az On elofizetese hamarosan lejar, kerjuk, ellenorizze adatait a weboldalunkon: https://account-huntflix.com". Alábbi galériánkban az olvasónknak érkezett SMS-ek láthatók.

Címkék:
netflix, csaló, kiberbűnözés, online, sms, kiberbiztonság, kiberbűnöző, internetes csalások, netflix előfizetés,