Óriási veszélyben a magyar nők: letaglózó kutatás érkezett, ezzel jobb lesz vigyázni otthon, munkahelyen

Pénzcentrum2024. május 13. 17:14

Az Oxford Internet Institute 168 ország adatait elemző tanulmánya kimutatta, hogy az internet-hozzáférés és -használat pozitívan korrelál az életelégedettséggel és társadalmi jóléttel, bár a fiatal nők körében néhány esetben negatív összefüggéseket találtak.

Az Oxford Internet Institute által végzett új kutatás, amely 168 ország adatait elemezte, arra a következtetésre jutott, hogy az internet-hozzáférés és használat pozitívan korrelál a jólléttel. Ez a megállapítás különösen fontos az online ártalmakkal kapcsolatos aggodalmak idején, amikor számos országban, beleértve az EU-t és az Egyesült Királyságot is, új törvények születtek.

A tanulmány szerint az internet általános előnyei alátámasztják azt az álláspontot, hogy a szabályozóknak adatokra kellene támaszkodniuk döntéseik meghozatalakor, nem pedig anekdotikus bizonyítékokra. Andrew Przybylski professzor, a kutatás vezetője hangsúlyozta az adatok fontosságát a politikai döntéshozatalban és figyelmeztetett arra, hogy nem szabad egyenmegoldásokkal előállni - írja a BBC cikke

A kutatók 2006 és 2021 között világszerte több mint kétmillió ember adatait elemezték. Az eredmények szerint az internet-hozzáférés vagy aktív használata nagyobb életelégedettséggel és társadalmi jóléttel függ össze. Kevin McConway statisztikus professzor szerint ez a kutatás széles körű volt, és hasznos információkat nyújt.

A tanulmány különös figyelmet fordított a fiatal nőkre, akiknél néhány esetben negatív összefüggést találtak az internethasználat és a jóllét között. Ez összhangban van korábbi jelentésekkel, amelyek cyberbullying növekedéséről és depressziós tünetekről számoltak be ebben a csoportban. 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

A tanulmány korlátai között említették az ok-okozati összefüggések bizonyításának hiányát és azt a tényt, hogy nem tudták teljesen kizárni más tényezők hatását, például a jövedelemnövekedést.

Przybylski professzor hangsúlyozta annak fontosságát, hogy adatokon alapuló politikai döntéseket hozzanak annak érdekében, hogy ne hagyjanak cserben családokat. A tanulmány eredményeit a Technology, Mind and Behavior című szakfolyóiratban fogják publikálni.

Címkék:
internet, kutatás, tanulmány, ország, világ, használat, oxford,