Húzós árak Gerendai Károly legújabb pesti mulatójában: 6500 egy gulyás, 19,5 ezer a kóstoló menü

Pénzcentrum2024. december 2. 16:47

Gerendai Károly új projektje, a Vibe Budapest egy prémium szórakozóhely és étterem, amely a Spenótházként ismert épületben nyílik meg december 13-án. A Moulin Rouge-hoz hasonló helyszínen étkezés közben élő zene, DJ-k és táncosok szórakoztatják a vendégeket. Az étlap ázsiai ihletésű, a 1,25 milliárd forintos beruházással készült hely 150 főt tud fogadni, és várhatóan decemberben nyit. Nem csak a helyszín, az árak is a prémium kategóriába tartoznak, ezt onnan tudjuk, hogy a Pénzcentrum nyitás előtt megszerezte az étlapot.

Gerendai Károly és a Costes Csoport új projektje, a Vibe Budapest, egy izgalmas koncepcióra épülő szórakozóhely és étterem, amely a belvárosban, a Spenótház épületében kapott helyet. A Moulin Rouge és Orfeum hangulatát idéző helyszínen vacsorázni  lehet, miközben élő zene, DJ-k, valamint táncosok és artisták szórakoztatják a vendégeket. A projekt 1,25 milliárd forintos beruházással valósult meg, és 150 fő befogadására alkalmas.

A gasztronómiai kínálatot a barcelonai Sips Barból ismert Marc Alvarez neve fémjelzi, aki a koktélokat és a csapat betanítását is irányította. Az étlap ázsiai ihletésű, a hely nemzetközi művészeti és kulináris élményt is kíván nyújtani. A Vibe december 13-ánnyitja meg kapuit a nagyközönség előtt. Az ilyen típusú hibrid szórakozóhely koncepciója Magyarországon újdonságnak számít, és Gerendai Károly szerint nemzetközi színvonalú élményt kínál majd: az étkezés, az italok és a szórakoztatás nem különálló elemek, hanem egy nagy egész részei. A kategóriateremtő vendéglátóhely műfaját a „fundining” kifejezés írja le legjobban, amely egyúttal az élmény lényegét is összefoglalja.

Gasztronómiai kínálata a világ legkedveltebb ízeit hozza el Budapestre, miközben különleges figyelmet fordít a helyi alapanyagokra és a magas minőségre. Az éttermi koncepció fejlesztése Molnár Márk nemzetközi tapasztalataira alapulva kezdődött meg. A fogások egyedi  interpretációja Ruff Dávidnak köszönhető, aki a Csoport számos egységében bizonyította már tehetségét, vagy az egykori Enso és a Konyhakör társtulajdonos konyhafőnökeként is már komoly szakmai tapasztalatra tett szert. Nem is beszélve arról az erőteljes ázsiai behatásról, amellyel korábbi, ázsiai munkáinak köszönhetően többek között Vietnamban vértezte fel magát. A konyha élén Jónás Gábor áll, aki szintén a Costes Csoport egységeiben dolgozott az elmúlt időszakban, korábban pedig a Nobu csapatában szerzett ázsiai és nemzetközi tapasztalatokat.

Az étlap kialakításakor az egyik fő szempont az volt, hogy a világ különböző konyháinak legjobb és legkedveltebb fogásai kerüljenek az asztalra. Tudatosan az volt a cél, hogy ne csak egyfajta konyhastílust képviseljenek, hanem mindenki megtalálhassa a kedvére való fogásokat. A közismert, emblematikus nemzetközi ételeket modern és kreatív formában tálalják, miközben a legtöbb étel az asztaltársaságok között megosztható formában kerül felszolgálásra, így baráti társaságok számára is ideális választás.

A szórakozóhelyen az árak is ehhez mérten alakulnak, mint ahogy azt a hivatalos, a nyitás előtt megszerzett étlapon is olvasható. A Vibe Budapest árkategóriája egyértelműen prémium szintet képvisel a budapesti éttermek és szórakozóhelyek között:  a budapesti éttermek közül leginkább a fine dining helyekhez vagy a luxus éttermekhez hasonlíthatók.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

  • báránypörkölt 7500 forint
  • Vibe burger: 9500 forint
  • kijevi csirke: 8500 forint
  • homár ravioli: 12 500 forint
  • rib eye steak, 250 g: 16 500 forint
  • mangalica steak: 9500 forint
  • gulyás: 6500 forint
  • tiramisu: 4500 forint
  • somlói 3500 forint
  • a 13 fogásos Vibe essence menü 27 500 forint
  • a 10 fogásos Vibe kóstoló menü 19 500 forint egy főnek

Az italok árai a következőképpen alakulnak:

  • 3 dl csapolt Asahi 1300 forint
  • Perroni üveges: 1700 forint
  • Coca Cola 300 ml: 900 forint
  • ásványvíz 750 ml: 1150 forint
  • limonádé: 1900 forint
  • presszó kávé: 850 forint
  • tea: 1950 forint
  • pohár bor: 3200 – 4800 forint
  • koktélok: 3900- 4700 forint
  • gin tonic: 4500-4900 forint
  • Aperol Spritz: 3700 forint

Persze mivel szórakozóhelyről van szó, lehet pezsgőt röviditalt palackjával is rendelni. A legolcsóbb pezsgő 18 ezer forint, a legdrágább 295 ezer forintba kerül.

Címkék:
étterem, Budapest, forint, árak, vendéglátás, szórakozás, costes, gerendai,