Elképesztő gázsiért lépett fel Hofi Géza: kiderült, mit ajándékozott Kádár a magyar humorkirálynak

Pénzcentrum2024. október 27. 08:57

300 ezer és 600 ezer forint közötti gázsit kapott fellépéseiért Hofi Géza a 90-es években - mondta a legendás humorista egykori menedzsere, Hernádi Lajos. Mint felidézte, a komikus "üzleti érzéke gyakorlatilag a nullával vetekedett", így mindenben segített neki.

Eddig ismeretlen részleteket árult el Hofi Gézáról a legendás humorista egykori menedzsere, Hernádi Lajos. Mint a Blikknek elmesélte, írásos szerződésük nem volt, hiszen ez akkoriban nem volt szokás, és szerinte Hofi "üzleti érzéke gyakorlatilag a nullával vetekedett", így mindenben segített neki, elsősorban a Mikroszkóp Színpadon. Később már a vidéki fellépéseket is ő szervezte, és fuvarozta a humorkirályt.

Most már elmondhatom, hiszen nincs ezen mit szégyellni: amikor súlyos betegségéből felépülve, hosszabb kihagyás után újra fellépett, én úgy állapodtam meg az általam szervezett előadásairól, hogy egy kisebb, zárt helyen 300 ezer, egy nagyobb sportcsarnokban pedig 600 ezer forintot kapott fellépésenként. Óriási pénz volt ez a 90-es években

- mesélte. Hofival szomszédok voltak az Anker közben, mindent megbeszéltek, a komikus elfogadta Hernádi tanácsát, ötleteit, és vadászni is együtt jártak.

Büszke volt a trófeáira, különösen arra, amit Kádár Jánostól kapott. Hernádi Lajos felidézte, mi történt, amikor a pártfőtitkár meglátogatta Hofit nem sokkal azt követően, hogy bemutatták a Kádár-paródiát: a pártvezér nevetve fogott vele kezet, és meghívta vadászni, a legnagyobb trófeát pedig haza is vihette.

Hihetetlen munkabírása volt. Előfordult, hogy Szabolcsban egy nap alatt öt fellépést is vállalt. Délben a helyi konzervgyárban várták, és a kultúros kislány rémülten nézte az óráját, hogy Géza még nincs ott. Aztán mikor befutott, kétségbeesve mondta neki: Jaj, művész úr, úgy aggódtunk, hogy nem jön! Mire Géza, a maga morcos stílusában azt felelte: Kisasszony, nem aggódni kell, hanem köszönni!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 583 438 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 137 058 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,68% a THM, míg a MagNet Banknál 6,76%; a Raiffeisen Banknál 7,00%, az Erste Banknál szintúgy 7,00%, az OTP Banknál pedig 8,16%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

- idézte fel Hernádi Lajos, aki szerint a humorista az utolsó éveiben rengeteget szenvedett, betegségei megviselték, de erről nem beszélt senkinek.

Címlapkép: Fortepan / Szalay Zoltán

Címkék:
csúcsgázsi, gázsi, fellépés, szórakozás, sztárgázsi, színház, szórakoztatóipar, humorista,