Mi lesz a legendás Ruszwurm cukrászdával? Sötéten alakul a jövője

Pénzcentrum2024. október 22. 09:31

Budapest ikonikus cukrászdái, a Ruszwurm és a Korona kávéház jövője kérdésessé vált, miután jelentős tartozás halmozódott fel az önkormányzattal szemben. Böröcz László polgármester célja, hogy a helyek megmeneküljenek, de a végrehajtási eljárás miatt az önkormányzatnak hamarosan át kell vennie az üzemeltetést.

A Budavári Ruszwurm cukrászda és a Korona kávéház bérleti szerződését 2015-ben mondta fel az előző kerületi vezetés, ami után hosszú jogi viták kezdődtek, majd a Kúria döntése alapján 2019-ben megindult a kiürítési eljárás. V. Naszályi Márta korábbi polgármester azt állította, hogy a cukrászda nem fizetett bérleti díjat 2016 óta, miközben a vezetőség szerint az önkormányzat „védelmi pénzt” kért tőlük, amit Naszályi tagadott és rágalmazási pert indított.

Böröcz László, a jelenlegi polgármester szerint a cukrászdák több százmillió forinttal tartoznak az önkormányzatnak, és valószínűtlen, hogy ezt az összeget megkapják. Két lehetőséget vázolt fel: vagy az önkormányzat átveszi a vállalkozást és tovább működteti, vagy a helyeket a végrehajtás után ürítik ki, és novemberben újranyithatnak - számol be a Magyar Nemzet. 

Címkék:
önkormányzat, Budapest, polgármester, cukrászda, szórakozás, korona,