Ennyi volt, most már biztos: idén rendezték meg utoljára az egyik legnagyobb hazai zenei fesztivált

Pénzcentrum2024. október 20. 17:38

A Balaton Sound fesztivál jövője bizonytalanná vált, miután Zamárdi önkormányzata úgy döntött, nem ad otthont többé a rendezvénynek. Az információ Csákovics Gyula polgármester szeptember 24-i önkormányzati ülésen elhangzott beszédéből derült ki, amelyről a Zamárdi Hírmondó tudósított.  

A polgármester kijelentette, hogy a Strand fesztivál sokkal elfogadottabb a helyiek körében, és kevesebb problémát okoz a településnek. Az önkormányzat a közeljövőben tárgyalásokat kezdeményez a Strand fesztivál szervezőivel a további együttműködés lehetőségeiről.

Bár a Balaton Sound helyszíne felszabadul, Zamárdi vezetése egyelőre nem tervezi, hogy másik nagyszabású fesztivált fogadjon be a területre. A végleges döntést azonban csak az októberi alakuló ülést követően hozzák meg.

Csákovics Gyula már a nyár folyamán jelezte, hogy lejárt a szerződésük a Balaton Sound szervezőivel, és ez volt az utolsó alkalom, hogy a fesztivált megrendezhették a településen. Ez a kijelentés most hivatalos megerősítést nyert.

A fesztivál szervezői korábban reagáltak a polgármester nyilatkozatára. Álláspontjuk szerint: "Az valóban helytálló, hogy Zamárdi önkormányzatával még nincs megállapodásunk, de ennek az oka az, hogy az önkormányzati választások miatt erre még alkalom sem nyílt, hiszen az októberre felálló új testülettel lehet majd érdemben tárgyalni."

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A helyzet tehát még nem teljesen lezárt, de Zamárdi önkormányzatának jelenlegi álláspontja szerint a Balaton Sound jövője a településen erősen kétséges.

Címkék:
fesztivál, Balaton, balaton sound, zamárdi, sound,