Minden idők legnagyobb nyereményét lehet megnyerni az Ötöslottón: 67 éve nem volt ilyen

Pénzcentrum2024. október 16. 11:54

Közel hét hónapja nem született telitalálatos szelvény az Ötöslottón, emiatt mostanra 6,525 milliárd forintra hízott a jackpot Magyarország legismertebb lottójátékán. Ez az összeg minden idők legnagyobb nyereménye az Ötöslottó elmúlt 67 éve alatt.

Harminchárom hete nem született telitalálatos szelvény az Ötöslottón, és bár ez korántsem a leghosszabb halmozódás a játék történetében, mégis rekordnyereményt kínál a játékosoknak, minden idők legnagyobb Ötöslottó nyereményét, 6 milliárd 525 millió forintot.

A Szerencsejáték Zrt. stratégiai igazgatója  azt mondta: „a jackpot utoljára idén februárban volt hasonlóan magas, de a mostani nyeremény még azt is meghaladja.” Uszkay-Boiskó Sándor hozzátette: „utoljára negyedévszázaddal fordult elő olyan, hogy egy éven belül kétszer volt TOP1 nyeremény az Ötöslottón. A hatalmas összeg miatt az elmúlt hetekben jelentősen megnőtt a kereslet, és azt látjuk, hogy azok a játékosok is szívesen teszik meg kedvenc számaikat, akik ritkán vásárolnak számsorsjátékot.„

Az Ötöslottó nemcsak a legismertebb, de a legszélesebb körben játszott szerencsejáték is. A Szerencsejáték Zrt. felmérése szerint a lakosság 98 százaléka ismeri, és a 18 éven felüliek több mint 50 százaléka rendszeresen lottózik. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a lottózók többsége szeret saját számokkal játszani, és sokan hagyományból a számukra fontos dátumok számait jelölik meg.

Különleges együttállásnak tekinthető az is, hogy nemcsak az Ötös, hanem a Hatoslottó is milliárdos nyereményt kínál, miután 10 hete nem született telitalálatos szelvény. Utoljára idén augusztus 11-én találta el egy szerencsés nyertes, mind a hat számot helyesen. Ezen a héten a megnyerhető összeg 1,275 milliárd forint.

A Hatoslottó 36 éve gazdagítja a játékkínálatot, és az Ötöslottó után a legkedveltebb számsorsjátékok közé tartozik a lakosság körében. A játék történetének legnagyobb nyereményét, több, mint 3,1 milliárd forintot 2021. decemberében nyerte meg egy szerencsés játékos.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A nyeremény halmozódására egyébként mind az Ötös-, mind a Hatoslottó esetében 52 hét áll rendelkezésre, ezután a főnyeremény nem növekszik tovább. Ha az utolsó sorsoláson sincs telitalálatos szelvény, akkor a főnyeremény a részvételi szabályzat alapján a többi nyertes között kerül felosztásra.

A szerencsés játékosnak a sorsolás másnapjától számított 90 napon belül kell jelentkeznie a nemzeti lottótársaságnál. A 300 millió forintot meghaladó nyeremények esetére a társaság külön telefonszámot, úgynevezett nagynyertes-vonalat tart fenn, amely a www.szerencsejatek.hu oldalon és az értékesítőhelyeken is megtalálható. A lottótársaság feddhetetlen munkatársának az elsődleges feladata az, hogy a szelvényen lévő információk alapján meggyőződjön arról, valóban a nyertes van a vonal túloldalán. Ezután kerülhet sor a személyes találkozásra, melynek keretében leadásra kerül az eredeti szelvény, és megvizsgálják annak érvényességét. Amennyiben a beazonosítás sikeres, a személyes adatok egyeztetését követően megkezdődhet a kifizetési eljárás. A nyertesnek Magyarországon nyitott folyószámlával kell rendelkeznie, mivel a nagy összegű nyeremények kifizetése minden esetben banki átutalással történik.

Címkék:
lottó, hatoslottó, nyeremény, Ötöslottó, szerencsejáték, játék, lottózó, lottósorsolás, szórakozás, nyeremények, nyereményjáték, telitalálat, szerencsejáték zrt, lottózás,