Ennek sokan fognak örülni: hét év után lép fel Budapesten a legendás együttes

MTI2024. október 14. 12:31

Az Offspring hét év után jövőre visszatér Magyarországra. A világhírű kaliforniai punk-rock csapat 2025. október 31-én a fővárosi MVM Dome-ban ad koncertet.

A zenekar múlt héten tette közzé legutóbbi albumát Supercharged címmel, amelyet a most bejelentett The Offspring: Supercharged Worldwide in '25 című világkörüli turné keretében népszerűsítenek - közölte a szervező Live Nation hétfőn.

Az Offspring 1984-ben alakult a kaliforniai Garden Grove-ban. Eddigi negyvenéves pályafutásuk során tizenegy stúdióalbumot adtak ki, a szintén kaliforniai Green Day-jel és Rancid-del együtt nekik tulajdonítják, hogy a kilencvenes években ismét népszerűvé vált a rockzene. A csapat az évek során több mint 40 millió lemezt adott el világszerte, ezzel az egyik legnagyobb eladást produkáló rockzenekarrá vált.

A zenekar múlt héten kiadott lemeze, a Supercharged agresszív, mégis dallamos, jellegzetesen dél-kaliforniai, mégis univerzális anyag.

A Bob Rock produceri munkájával készült tíz dal a dél-kaliforniai punk színtér születésében meghatározó szerepet játszó Offspringet ereje teljében mutatja. A frontember Dexter Holland dalszövegei élesek, számos történetet saját életéből merített.

Az Offspring idén ünnepelte harmadik lemeze, a világszerte hatmillió példányban fogyott Smash megjelenésének 30. évfordulóját. Az 1998-as Americana című albumból 15 milliót adtak el. Az Offspring először 2008-ban járt Magyarországon - akkor a VOLT Fesztiválon -, később játszott a Szigeten és a Fezenen is, legutóbb 2018-ban a budapesti Tüskecsarnokban lépett fel.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az együttes továbbra is járja a világot, megszólítva a fiatalabb generációkat is, amelyeket ugyanaz a szorongás és agresszió jellemez, amelyre az Offspring zenéje épült. Tavaly a Queen gitárosa, Brian May, valamint Ed Sheeran is csatlakozott hozzájuk a színpadon különböző koncerteken, Sheeran Offspring-tetoválását is megmutatta.

Dexter Holland énekes-gitáros a rock egyik reneszánsz embere. A Dél-kaliforniai Egyetemen (USC) molekuláris biológiából szerzett doktori címet, disszertációját a HIV-kutatásból írta. Emellett profi pilóta, okleveles repülésoktató, aki önkéntesként vállal orvosi betegszállító repüléseket. Saját csípős szósz gyártó céget is vezet, a Gringo Banditót.

Az Offspringben mellette Noodles (gitár, vokál), Todd Morse (basszusgitár, vokál), Jonah Nimoy (gitár, billentyűs hangszerek, vokál, ütőhangszerek) és Brandon Pertzborn (dob) szerepel.

Címkék:
zene, szórakozás, zenekar, csapat,