Bejelentést tett a 90 évesen nyugdíjba készülő Giorgio Armani: ők örökölhetik a gyermektelen divatkirály birodalmát

Pénzcentrum2024. október 14. 11:11

Giorgio Armani, a világhírű olasz divatmárka alapítója bejelentette, hogy két-három éven belül tervezi visszavonulását a cég éléről. A 90 éves divatmogul már felkészült az utódlásra, miközben ragaszkodik vállalata függetlenségének megőrzéséhez.

Giorgio Armani, az olasz divatmárka alapítója egy interjúban elmondta, hogy két-három éven belül tervezi a visszavonulását. A 90 éves Armani eddig titokzatosan kezelte a vállalat utódlási terveit, amelyet 1975-ben alapított és még mindig szilárdan irányít - írja a Reuters.

Még két-három évig vezethetem a céget. Nem tovább, az már negatív lenne

– nyilatkozta. Armani elmondta, hogy álmatlan éjszakái vannak, amikor olyan jövőről álmodik, ahol „már nem neki kell igent vagy nemet mondania”. Hozzátette, hogy egyre több külső befektető érdeklődik cége iránt, de egyelőre nem lát esélyt a bevonásukra.

Gyermekek hiányában sokan találgatják, mi lesz hosszú távon Armani birodalmával, és hogy az LVMH és a Kering luxuskonglomerátumok által uralt iparágban meg tudja-e tartani függetlenségét. Az interjúban Armani elmondta, hogy „felépített egy struktúrát, egy tervet, egy protokollt” az utódlás irányítására, de ezt nem részletezte.

JÓL JÖNNE 2,7 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 699 918 forintot igényelnél 6 éves futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 53 004 forintos törlesztővel a CIB Bank nyújtja (THM 12,86%), de nem sokkal marad el ettől az MBH Bank 53 149 forintos törlesztőt (THM 12,86%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Tavaly a világsajtó beszámolt egy Milánóban letétbe helyezett dokumentumról, amely meghatározza a csoport jövőbeni irányítási elveit és a munkahelyek védelmére vonatkozó kérdéseket. Az örökösök között várhatóan szerepelni fog Giorgio Armani testvére, három másik családtag, régi partnere, Pantaleo Dell'Orco, valamint egy jótékonysági alapítvány.

Címkék:
luxus, divat, szórakozás, bejelentés, olasz, visszavonulás, divattervező, divatipar,