Agyad eldobod! Ennyibe kerül egy vacsora a magyar vidék egyik legdrágább éttermében

Pénzcentrum2024. október 13. 17:31

A Platán Gourmet és a Budapesti Stand a magyar gasztronómia zászlóshajói: mindkét étterem két Michelin-csillagot tudhat magáénak. A Platán egyedülálló gasztronómiai filozófiát követ, és saját kertészetének friss, szezonális alapanyagaival dolgozik. Az élmény exkluzivitása azonban nem olcsó: egy TikTok videó szerint egy kétfős vacsora ára 230 920 forint.

Magyarországon kettő 2 Michelin-csillagos étterem van jelenleg: a Platán Gourmet és a Budapesti Stand, sőt a Dining Guide TOP10-es ranglistájának első helyén is a Platán található. Az étterem konyhája egyedi elképzeléseken alapuló gasztronómiai gondolkodásmódot képvisel, ráadásul az étterem saját kertészete kiváló minőségű szezonális alapanyagokkal látja el a konyhát. 

A minőségnek azonban ára van, egy friss TikTok videóból, azt is megtudhatjuk, hogy egy két fős vacsoráért 230 920 forintot fizetett a videó készítője. Igaz az élmény nem volt mindennapi:

Pesti István séf az elmúlt években bizonyította, hogy nem feltétlenül kell ahhoz jelentős turistadesztináció, hogy egy gourmet felfogású étterem megtalálja a közönségét. Az újkori magyar gasztronómia egyik legmeghatározóbb alakja Budapesttől 50 kilométerre, a Tatai-tó partján, festői környezetben – egy öreg platánfa mellett – valósította meg fine dining éttermi koncepcióját. A Platán Gourmet étteremmel a séf egyértelműen egy ízig-vérig kiemelkedő minőségű gasztronómiát bemutató helyet hozott létre.

Címkék:
étterem, vidék, magyar, legdrágább, vacsora, séf, gourmet, tiktok,