Újabb kemény áremelést jelentett be a Disney: nincs mese, keményen fizethetnek a magyarok is

Pénzcentrum2024. október 10. 16:45

A Disney kaliforniai vidámparkjában áremelést jelentettek be, miközben igyekeznek kedvezményekkel is vonzani a látogatókat - írja a CNBC.

A Disneyland Resort szerdán bejelentette, hogy emeli a belépőjegyek és az éves bérletek árát kaliforniai parkjában. Míg az alapjegy ára változatlan marad, a többi jegytípus és a Magic Key éves bérletek ára jelentősen emelkedik.

A vállalat közlése szerint a keresleten alapuló jegyszintek ára 7-12 dollárral, azaz 5,9-6,5%-kal nő. Az éves bérletek esetében még nagyobb, 6-20% közötti áremelés várható, ami bérlettípustól függően 100-125 dolláros növekedést jelent. Az új árak azonnal életbe lépnek.

Az áremelés időzítése érzékeny, hiszen a Walt Disney Company-t már most is kritikák érik a vidámparki belépők és szállodai szobák magas árai miatt. A vállalat azonban igyekszik egyensúlyt teremteni az áremelés és a kedvezmények között.

Jessica Good, a Disneyland Resort szóvivője egy közleményben hangsúlyozta: "Mindig sokféle jegy-, étkezési és szállodai lehetőséget, valamint promóciós ajánlatokat kínálunk egész évben, hogy minél több családot üdvözölhessünk."

A Disney nemrég bejelentette, hogy októbertől elérhetővé teszi 50 dolláros gyerekjegy-ajánlatát, amely januártól lesz felhasználható. Emellett egy olyan szállodai ajánlatot is kínálnak, amellyel a vendégek akár 20%-ot is megtakaríthatnak januártól.

A vállalat a légitársaságokhoz és a szállodaiparhoz hasonlóan keresletalapú árképzési modellt alkalmaz. Ez azt jelenti, hogy az év népszerűbb időszakaiban, például ünnepek és iskolai szünetek idején magasabbak az árak.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Disney többszintű jegyrendszert vezetett be a kereslet kezelésére. Az alapjegy ára 104 dollár marad, míg a legnagyobb keresletet jelző 6. szintű jegy ára 12 dollárral, 206 dollárra emelkedik.

Az éves bérletek árai is jelentősen nőnek. A legolcsóbb, Imagine nevű szint 100 dollárral drágul és évi 599 dollárba kerül, míg a legdrágább, Inspire nevű bérlet 100 dolláros emeléssel 1749 dollárra nő.

Fontos megjegyezni, hogy a floridai Walt Disney World Resort egyelőre nem jelent új árváltozást. Az ottani parkok - Animal Kingdom, Magic Kingdom, Hollywood Studios és Epcot - 2025-ös áremeléséről már februárban tájékoztatták a közönséget.

Címkék:
utazás, árak, drágulás, áremelés, vállalat, szórakozás, disney,