Komoly bejelentés jött az Ötöslottó, Hatoslottó hétvégi sorsolásáról: indulhat a roham a lottózókba?

Pénzcentrum2024. október 10. 19:32

Egy csapásra milliárdossá válhatnak azok, akik helyesen tippelnek az Ötös- vagy a Hatoslottó számaira ezen a hétvégén. Az Ötöslottó jackpotja mostanra átlépte a 6 milliárd forintos álomhatárt, a Hatoslottó pedig 1,14 milliárdos főnyereménnyel kecsegteti játékosait ezen a hétvégén.

Akár 200 darab egykilós befektetési célú aranyrudat is vásárolhat nyereményéből az, aki ezen a hétvégén jól tippeli meg az Ötöslottó nyerőszámait, egy kilós ezüstömbből pedig 12 és félezret. Az Ötöslottón 217 napja nincs telitalálat, ez az oka annak, hogy mostanra 6,222 milliárd forintra hízott a főnyeremény összege. Ekkora összegből teljesen új életet is kezdhetne nyertes, ez azonban nem jellemző, legalábbis a nagynyertesekkel készített felmérés szerint a legtöbben folytatnák megszokott életvitelüket.

Nemcsak az Ötös, hanem a Hatoslottó is milliárdossá teheti azt, aki jól tippel ezen a hétvégén. A számsorsjátékok örök második szereplőjénél augusztus közepe óta nincs telitalálat, azaz halmozódik a nyeremény, amelynek köszönhetően ezen a hétvégén már 1,14 milliárd forintért ikszelhetnek a szerencsevadászok.

További érdekesség, hogy a játék mostanában inkább a páros számoknak kedvez. A Hatoslottó történetében már 19 alkalommal fordult elő, hogy a kihúzott számok mindegyike páros szám volt. Legutóbb a múlt héten történt ilyen, amikor a 6-os, a 8-as, a 16-os, a 26-os, a 32-es, és a 36-os számok kerültek ki a sorsológömbből.

A hagyományos számsorsjátékok közül csak az Ötös-és a Hatoslottó kínál milliárdos főnyereményt. A játék 57 éves története során eddig 47 darab milliárd fölötti nyeremény talált gazdára, és egy alkalommal már 6 milliárd forintnál nagyobb összeget is megnyertek. Idén eddig 2 db milliárdos nyeremény született, egy az Ötöslottón, egy pedig a Hatoslottón.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 583 438 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 137 058 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,68% a THM, míg a MagNet Banknál 6,76%; a Raiffeisen Banknál 7,00%, az Erste Banknál szintúgy 7,00%, az OTP Banknál pedig 8,16%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

 

Címlapfotó: Mónus Márton, MTI/MTVA 

Címkék:
hatoslottó, nyeremény, Ötöslottó, milliárdos, milliárd, nyeremények, nyereményjáték, számok, milliárdok, telitalálat, milliárdosok, ötös lottó, ötös, ötöslottó friss,