Csík János távozik: ez lesz a Csík Zenekar sorsa

Pénzcentrum2024. október 10. 20:25

A magyar népzenei élet jelentős változás előtt áll: Csík János, a Csík Zenekar alapítója és névadója bejelentette távozását az együttesből - írta a Telex. A hírt a Válasz Online podcastjében osztotta meg, ahol Majorosi Marianna énekesnő és Szabó Attila prímás is jelen volt.

Csík János elmondta, hogy az 1988-ban alapított zenekar olyan sikereket ért el, amelyekre kezdetben nem is számított. Az elmúlt 36 év azonban nyomot hagyott rajta, különösen az után, hogy több mint két évtizede egy súlyos balesetet szenvedett. "Kicsit eltelt rajtam az idő" - fogalmazott az alapító.

Az együttes idei Óévbúcsúztató koncertje különleges esemény lesz: egyszerre ünneplik Csík János 60. születésnapját és búcsúztatják őt a zenekarból. Bár teljesen nem szakad el a zenéléstől, a jövőben inkább vendégzenészként vagy alkalmi fellépőként áll majd színpadra.

A döntés nem volt váratlan a zenekar számára. Majorosi Marianna elárulta, hogy Csík János már több mint egy éve jelezte szándékát a tagoknak. Az együttes ezután hosszas beszélgetéseket folytatott a jövőről, és végül úgy döntöttek, hogy egy fiatal tehetséggel, Gál Tiborral egészítik ki a csapatot. Gál népzenei alapokkal rendelkezik, kiváló énekes és hangszeres tudással bír.

A zenekar közleményben reagált a változásra. "Fájó szívvel, de épp azért tudjuk elengedni Jánost, mert szeretjük őt és értjük a döntését" - írták. Hangsúlyozták, hogy bár Csík János távozása jelentős változás, a zenekar továbbra is hű marad az általa teremtett hagyományokhoz.

JÓL JÖNNE 2,7 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 699 918 forintot igényelnél 6 éves futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 53 004 forintos törlesztővel a CIB Bank nyújtja (THM 12,86%), de nem sokkal marad el ettől az MBH Bank 53 149 forintos törlesztőt (THM 12,86%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Gál Tibor, az új tag, korábban a Felszállott a páva műsorban Az év legjobb férfihangja díjat nyerte el. A zenekar közleményében így nyilatkozott: "Sem pótolni, sem utánozni nem akarom Janit. Én én vagyok: Gál Tibor, a Csík Zenekar énekese... és betanuló prímása."

Csík János búcsúzóul kiemelte a zenekar jelentőségét az életében: "Sem a huszonkét évvel ezelőtti balesetet, sem a magánéleti viharokat nem tudtam volna úgy átvészelni, ha nincsenek mellettem." Bár nehéz szívvel hagyja ott az együttest, bizakodva tekint a jövőbe: "Hála van bennem, köszönet és drukkolás. Folytassátok, barátaim! Aztán úgyis zenélünk még együtt."

Címkék:
magyarország, zene, szórakozás, zenész, zenekar, zenészek,