Őrület, mit vezetett be az Instagram a tengerentúlon: minden tini szülei ezt akarnák itthon is

Pénzcentrum2024. szeptember 25. 14:45

Az Instagram új intézkedéseket vezet be a tinédzserek védelmében, ami jelentős lépés a közösségi média biztonságosabbá tételében. Az Egyesült Királyságban, Ausztráliában és az Egyesült Államokban azonnal bevezetik a 18 év alattiak "tini fiókjait", amelyek alapértelmezetten privátak lesznek - tudósított a Daily Mail.

Az új rendszerben a szülők láthatják, kivel kommunikálnak gyermekük és milyen témákat követnek. Az alkalmazás értesítést küld a fiataloknak, ha egy óránál tovább használják, és este 10 és reggel 7 között automatikusan kikapcsol.

Bár ezek pozitív változások, szakértők szerint még mindig nem elegendőek. Tanith Carey újságíró szerint a Meta ezzel a lépéssel részben áthárítja a felelősséget a szülőkre. "Egyik napról a másikra az is a te feladatod lesz, hogy moderáld a gyereked Instagram-használatát" - írja.

Carey rámutat, hogy bár az Instagram javított a káros tartalmak szűrésén, még mindig fennáll a veszélye, hogy a fiatalok egészségtelen témákba merülnek el az algoritmus miatt. Felmerül a kérdés, miért nem vezették be ezeket a változtatásokat korábban, hiszen már 2019-ben voltak jelzések a platform káros hatásairól.

Antonia Lenon, egy fiatalabb generáció képviselője az Instagram alapvető problémája továbbra is fennáll: az összehasonlítási kultúra és a tökéletes élet látszatának fenntartása. "Mivel az Instagram középpontjában a képek állnak, ez nagyrészt azon múlik, hogy hogyan nézel ki" - magyarázza.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Lenon saját tapasztalatai alapján hangsúlyozza, hogy még a "normális" tartalmak is károsak lehetnek a fiatalok önképére. Bár üdvözli az új biztonsági intézkedéseket, úgy véli, hogy a tizenéveseknek további segítségre van szükségük a digitális világban való eligazodáshoz.

Címkék:
gyerekek, facebook, instagram, közösségi média, szülők, meta, gen z,