Mindent feléget maga után Vajna Tímea: sokkoló, amit éppen csinál

Pénzcentrum2024. szeptember 24. 20:31

A hazai gasztronómiai élet egyik ikonikus szereplője, a Nobu Budapest tulajdonosi körében jelentős változások történtek az elmúlt időszakban, ugyanis Palácsik-Ráthonyi Tímea, Andy Vajna néhai filmügyi kormánybiztos özvegye megvált utolsó magyarországi érdekeltségétől - írja az Mfor.

A luxus japán étterem, amely a fővárosi Kempinski hotel épületében működik, évek óta a pletykák középpontjában állt. A találgatások szerint Palácsik-Ráthonyi Tímea, aki időközben az Egyesült Államokba költözött és újraházasodott, már régóta tervezte hazai üzleti kapcsolatainak felszámolását.

A Nobu Budapest üzemeltetéséért felelős Buno Kft. korábban 51 százalékban az AV Investments Kft. tulajdonában állt, amely Andy Vajna egykori cégbirodalmának utolsó darabja volt. Palácsik-Ráthonyi ebben a vállalkozásban volt érdekelt néhai férje egykori üzlettársával, Samuel Russell Falconellóval, a Cinergi Entertainment LLC-n keresztül.

Az étterem pénzügyi teljesítménye figyelemre méltó: 2023-ban 1,49 milliárd forintos árbevételt ért el kizárólag belföldi tevékenységéből, amiből 102,8 millió forint adózott eredményt könyvelhetett el.

A tulajdonosváltás augusztusban következett be, amikor Palácsik-Ráthonyi Tímea és férje kivonultak a vállalkozásból. Helyükre a Bárány Invest Kft. lépett, amely Bárány László, a 2024-es leggazdagabb magyarok listáján 23. helyen szereplő üzletember családi érdekeltségébe tartozik. Bárány vagyonát elsősorban a Master Good baromfifeldolgozó vállalattal alapozta meg, és fiai is aktívan részt vesznek az üzleti tevékenységekben.

JÓL JÖNNE 2,6 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 584 927 forintot igényelnél 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 57 984 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,10 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 58 104 forintos törlesztőt (THM 13,20%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az új tulajdonosi struktúrában Bárány László mellett fiai is vezető tisztségviselőként jelennek meg a Nobu üzemeltetőjét átvevő cégben, jelezve a család hosszú távú elkötelezettségét a neves étterem jövője iránt.

Címkék:
Budapest, andy vajna, változások, hazai, vajna tímea, palácsik, gasztronómiai,