Az ész megáll: félmilliót ér ez a párforintos érme, bárki zsebében ott lapulhat egy

Pénzcentrum2024. szeptember 23. 17:45

Az érmegyűjtők körében nagy izgalmat keltett egy ritka kétpennys érme felbukkanása. A TikTok-on @CoinCollectingWizard néven ismert felhasználó hívta fel a figyelmet erre a különleges darabra - írja a Mirror.  

Az elmúlt időszakban több értékes régi érme is felkeltette a gyűjtők érdeklődését. Korábban egy példány 127 000 fontért (~60 millió forintért) kelt el egy árverésen, ami arra ösztönözte az embereket, hogy alaposabban vizsgálják meg saját készleteiket.

A TikTok-felhasználó egy videóban mutatott be egy 1000 font (~472 ezer forint) értékű érmét. "Tudtál az 1000 fontot érő új 2 pennys érméről?" - tette fel a kérdést a követőinek.

A szakértő elmagyarázta, hogy 1983-ban, amikor az érméken az "Új Pence" feliratot "Két Pence"-re cserélték, néhány darabon tévedésből a régi felirat maradt.

Ha olyan szerencsés vagy, hogy találsz egy 1983-as New Pence 2 pennyt a visszajáróid között, akkor tudd, hogy az körülbelül 1000 fontot ér

- állította.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az érme értéke az idők során jelentősen emelkedett. Korábban körülbelül 400 fontot ért, de a felhasználó szerint ma már ennél is többet érhet. A hibás veretek rendkívül ritkák és keresettek a gyűjtők körében.

A TikTok-videó számos reakciót váltott ki. Volt, aki azt állította, hogy neki van ilyen érméje, mások pedig az érmék tisztításának veszélyeire figyelmeztettek.

Címkék:
érme, gyűjtő, régiség, érmekiadás, érmekibocsátás, tiktok, felhasználók,