A Netflixen túl is van élet: ezeket a szolgáltatókat is érdemes kipróbálni, sokat spórolhatunk rajta

Pénzcentrum2024. szeptember 14. 17:03

Magyarországon is tarolnak a legnagyobb streaming platformok, nem érdemes azonban megállni a legismertebb neveknél, ha izgalmas tartalmakra vágyunk. Sokan nem tudják, de már hazánkban is elérhető számos olyan alkalmazás, ami egy-egy érdeklődési kör számára gyűjti össze a legjobb tévéműsorokat, sorozatokat, filmeket és játékokat. Az LG Streaming hetek alatt ráadásul most ingyen vagy kedvezményesen kipróbálhatjuk őket.

Mubi- A művészfilmek és az igazán egyedi alkotások kedvelőinek találták ki a hazánkban is elérhető Mubi-t, ahol ikonikus magyar tartalmakat, például Tarr Béla filmjeit is megtaláljuk. A felület izgalmas lehetőséget ad a filmvilág felfedezésére, hiszen a független alkotóktól az amatőr rendezők filmjein át a legikonikusabb tartalmakig sok mindent megtalálunk rajta – többek között olyan filmeket, mint A világ legrosszabb embere, a Volt egyszer egy nyár vagy A titokzatos nő. A MUBI egyszerre kiadó, kurátor és mozi, a kínálat pedig hetente frissül. A felületre ráadásul 6 hónapig 70%-os kedvezménnyel fizethetünk elő a streaming hetek alatt, ez után havi 4290 forintért élvezhetjük a legkülönlegesebb tartalmakat.

Rakuten TV- Magyarországon is egyre többen használják a Rakuten TV felületét, amin a legjobb hollywoodi filmektől az exkluzív dokumentumfilmekig és élő TV-adásokig számos tartalmat 4K minőségben és magyarul érhetünk el. Olyan kasszasikereket nézhetünk meg például, mint a Dűne, a Deadpool filmek, vagy a Bad Boys: Mindent vagy többet. A platformon nincs havidíj és alapvetően felhasználói fiók nélkül is használható, de érdemes regisztrálni, hiszen így elérhetjük a Díjmentes menüpontot, ami alatt számos filmet és tévéműsort megnézhetünk ingyenesen is. Minden mást vagy egy videotékához hasonlóan ki kell kölcsönöznünk – ilyenkor 2 napra kapjuk meg a tartalmat –, vagy, ha többször akarunk megnézni valamit, meg is vásárolhatjuk azt – bármelyik opciót is választjuk, a streaming hetek alatt 20% kedvezményt kapunk.

SWEET.TV- Szintén kevésbé ismert felület a SWEET.TV, holott több mint 120 tévécsatornához és több mint 1000 filmhez kínál hozzáférést, méghozzá Full HD és 4K minőségben. A platformon gondtalanul nézhetjük például az RTL, a TV2, a Discovery, a NatGeo, a Film+ vagy az M4 Sport csatornákat, az élő közvetítéseket visszatekerhetjük és szüneteltethetjük és a tévéműsorokat akár 7 napig rögzíthetjük is. Mindemellett a Disney, a Paramount és a Sony legjobb, válogatott filmjei között válogathatunk a tévéről, mobilról, tabletről és számítógépről is használható alkalmazásban. Egy előfizetést négy eszközről használhatunk, és a tartalmakat le is tölthetjük – a Streaming hetek alatt ráadásul 3 hónapos ingyenes előfizetést igényelhetünk.

Crunchyroll- Kifejezetten az animerajongóknak szól a hatalmas könyvtárt kínáló Crunchyroll, amit a Streaming hetek alatt 30 napig ingyenesen próbálhatunk ki. A felületen regisztráció nélkül, ingyenesen is nézhetünk tartalmakat, ebben az esetben viszont számolnunk kell a reklámokkal és esetlegesen a gyengébb képminőséggel.

DAZN- Kifejezetten a sportrajongóknak gyűjti egy helyre a tartalmakat a DAZN, ahol a világ legnagyobb sporteseményeit tökéletes képminőségben nézhetjük. Az NFL, NBA, UFC meccsektől a darts és kézilabda bajnokságokon át a női sportesemények széles választékáig szinte mindent megtalálunk a felületen, ami sport. A Streaming hetek alatt a platformon most kedvezményes NFL Game Pass-t vásárolhatunk, amivel nem csak a szezon minden meccsét és a Super Bowlt, de exkluzív tartalmakat és dokumentumfilmeket is megnézhetünk.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Blacknut- A Blacknut felhőalapú játékplatformon több mint 500 prémium játék érhető el, amelyek bármelyikét a Streaming hetek alatt 30 percig ingyenesen próbálhatjuk ki, így könnyen eldönthetjük, milyen játék mellett tesszük le a voksunkat – anélkül, hogy mindegyiket meg kéne vásárolnunk. A felületet számítógépről, okostelefonról, tabletről és okostévéről is használhatjuk.

Baby Shark World for Kids- A kisgyermekesek számára kínál hasznos tartalmakat a Baby Shark World for Kids, amely a Streaming hetek alatt 1 hónapos ingyenes hozzáférést biztosít hatalmas dal- és mesekönyvtárához, amelyben számos tartalom élményszerű formában ösztönzi a gyermekeket a tanulásra.

Szeptember 9-től október 13-ig 44 országban, köztük Magyarországon is megrendezésre kerül az ún. Streaming heteket. 

Címkék:
szórakozás, kikapcsolódás, filmek, streaming, streaming szolgáltatás, sorozatok,