160 ezer forintért mennek az Oasis koncertjegyek: mindenki kiakadt, óriási a felháborodás

Pénzcentrum2024. augusztus 31. 19:01

Az Oasis visszatérő turnéjának jegyei iránt hatalmas az érdeklődés, a rajongók már az első napon megrohamozták a jegyértékesítő oldalakat. A dublini Croke Parkban tartandó két koncertre már minden jegy elkelt, míg az Egyesült Királyságban több ezren próbálnak jegyet szerezni a különböző platformokon keresztül - számolt be a BBC.

A Ticketmaster "dinamikus árazása" miatt egyes jegyek ára jelentősen megemelkedett. Az eredetileg 135 fontért kínált állójegyek ára például 355 fontra nőtt, ez kb. 160 ezer forint. Ez felháborodást váltott ki a rajongók körében, akik a közösségi médiában adtak hangot nemtetszésüknek.

A Ticketmaster közleményben hangsúlyozta, hogy nem ők határozzák meg a jegyárakat, hanem a promóterek és a művészek. A cég szerint a "Platinum" vagy "In Demand" jelzésű jegyek ára piaci alapú. Az értékesítés kezdetén sokan több mint egymillió embert találtak maguk előtt a virtuális sorban. Néhányan arról számoltak be, hogy "botnak" minősítették őket, és kizárták őket a rendszerből.

A nagy érdeklődés ellenére a Ticketmaster türelemre intette a rajongókat, és közölte, hogy még mindig vannak elérhető jegyek, bár a készlet már korlátozott.

Az Oázis felszólította a rajongókat, hogy ne vásároljanak jegyeket nem hivatalos viszonteladói oldalakon, mert ezeket törölni fogják. A zenekar szerint csak a Ticketmaster és a Twickets oldalakon lehet névértéken továbbértékesíteni a jegyeket. A brit kormány ősszel konzultációt indít a jegyek viszonteladói árairól és a "szélhámos" árusokról. Céljuk, hogy védelmet nyújtsanak a rajongóknak és megakadályozzák a visszaéléseket.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

(Címlapkép: Adam Vaughan, MTI/MTVA)

Címkék:
szórakozás, koncert, jegyek,