Csaló bűnözők megjelenésére figyelmeztetnek az év legjobban várt eseménye előtt: be ne dőlj nekik!

Pénzcentrum2024. augusztus 30. 16:44

Újra összeálla legendás Oasis együttes, a jövő évi koncertjeire a jegyértékesítése szombaton indul Nagy-Britanniában és Írországban. Az "év nagy eseménye" várhatóan régi és új rajongókat egyaránt vonz majd, no és persze a csalókat. 

A brit popegyüttes a héten jelentette be visszatérését, 15 évvel feloszlásuk után újra összeáll az Oasis. A szakítás oka Noel Gallagher gitáros és dalszerző, valamint testvére, Liam frontember közötti nyilvános nézeteltérés volt.

Mark Sutherland zenei újságíró szerint a közönség várhatóan két csoportból áll majd: "akiknek életük legjobb éveiben Oasist hallgattak", valamint fiatalabb rajongókból, akik élőben szeretnék átélni a zenekar slágereit - számol be a Reuters.

Az együttes elővásárlási lehetőséget biztosít azoknak, akik meg tudnak válaszolni egy, a zenekarral kapcsolatos kérdést. A jegyek általános értékesítése szombaton reggel 9 órakor kezdődik Nagy-Britanniában, míg Írországban egy órával korábban.

A Harry Kind, a Which? fogyasztói csoport képviselője figyelmeztetett az esetleges átverésekre, hozzátéve, hogy a zenekar és a jegyértékesítők már hoztak intézkedéseket a visszaélések megakadályozására.

Az eredetileg bejelentett 14 koncertet a "példátlan kereslet" miatt három további dátummal bővítették. A turné helyszínei között szerepel Cardiff, Manchester, London, Edinburgh és Dublin.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

A koncertek várhatóan jelentős gazdasági hatással lesznek, több millió fontos bevételt generálva a brit vendéglátóiparnak és gazdaságnak. Eközben egyes városokban, például Manchesterben, a szállodai szobák árai is emelkedtek a turné bejelentése óta.

Címlapkép: MTI/EPA/Adam Vaughan

Címkék:
csalás, csaló, szórakozás, bűnözők, zenekar, brit,