Elképesztő Ötöslottó sorsolás lesz most szombaton: ilyen nagyon ritkán történik meg

Pénzcentrum2024. augusztus 23. 11:02

Mintegy félév halmozódás után az év 34. hetében 4,75 milliárd forintra hízott az Ötöslottó főnyereménye - olvasható a Szerencsejáték Zrt. közleményében. Az öt szám helyes megtippeléséért minden idők 5. legnagyobb nyereményét kínálja a nemzeti lottótársaság.

Utoljára március elején volt telitalálat az Ötöslottón, a szerencsés játékos akkor közel 227 millió forintot vihetett haza. Azóta azonban senki nem vitte el a jackpotot, mégis milliókkal vigasztalódhattok azok, akik 5 helyett 4 helyes számot tippeltek meg szelvényükön: az elmúlt félévben összesen 602 játékos örülhetett négytalálatosának, ők fejenként átlagosan 2-2 millióval, összesen több mint 1,16 milliárd forinttal lettek gazdagabbak.

Megnéztük, mire is elég a jelenleg elérhető topnyeremény. Ha valaki most megnyeri minden idők ötödik legnagyobb jackpotját, akkor az azt jelenti számára, mintha egy éven keresztül a fizetése mellé még naponta kapna 13 millió forintot.

A számstatisztikát böngészve kiemelkedő számokat is találhatunk, például a jelenlegi halmozódási ciklusban a leggyakrabban kihúzott számok között van a 38-as, az 51-es, az 54-es és a 77-es, ezeket már négyszer kihúzták az elmúlt 24 sorsoláson.

Az Ötöslottó történetében, az 1957-es indulás óta több mint 3500 sorsolás volt. A jackpot összege 1999-ben lépte át az egymilliárdos határt. 5 milliárd forintot meghaladó főnyereményt 2003-ban (5,092 milliárd forint) és 2015-ben (5,049 milliárd forint) lehetett nyerni. 6 milliárd forint feletti összeg először 2020-ban volt (6,431 milliárd forint), 39 hét halmozódás után, majd 2024. 8. játékhetében (6,523 milliárd forint).

A nyeremény halmozódására egyébként 52 hét áll rendelkezésre, ezután a főnyeremény nem növekszik tovább. Ha az utolsó sorsoláson sincs telitalálatos szelvény, akkor a főnyereményt a részvételi szabályzat szerint a többi nyertes között kerül osztják el, de erre a játék 67 éves története során még egyszersem volt példa.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Ma már a világ bármely pontjáról, bármilyen időpontban, otthonunk kényelméből is feladhatjuk kedvenc számainkat. Az Okoslottó mobilalkalmazással lehetőség van a korábban megjátszott számok eltárolására, a mobiltelefon megrázásával pedig véletlenszerűen generált számokat kaphatnak és játszhatnak meg a játékosok. Az alkalmazás további előnye, hogy nyerőtalálat esetén üzenetet küld a felhasználónak. Az 599 999 forintig a mobilalkalmazásból vásárolt szelvények esetén a lottónyeremények a bankszámlaszám (SMS-ben történő) megadását követően automatikusan átutalásra kerülnek, az ennél nagyobb összegű nyeremények esetén pedig az alkalmazás tájékoztatást küld a teendőkről.

Iskolakezdés 2024 felmérés

A Pénzcentrum oldalán rendszeresen végzünk nagymintás felméréseket, a mostani a 2024/2025-ös tanév legégetőbb kérdéseire adhat választ: miből teremtik elő a magyar szülők a pénzt az iskolakezdésre, hol milyen tanárokból van a legnagyobb hiány, mi a véleményük az oktatás színvonaláról és vajon jut-e még pénz idén különórára? Ha nevelsz általános iskolás vagy középiskolás gyermeket, kérünk, szánj 5-10 percet a kérdőívünk kitöltésére, ezzel is segíted a munkánkat és hogy valós képet kapjunk az ország helyzetérről.

Címkék:
szerencsejáték, forint, alkalmazás, számok, összeg, szerencsejáték zrt, szerencsejáték ötöslottó nyerőszámai,