Gyilkos sorok az apróbetűs részben: meg is ölhet minket egy-egy szolgáltató?

Pénzcentrum2024. augusztus 21. 15:15

A Disney visszavonta korábbi álláspontját egy tragikus halálesettel kapcsolatos perben. A vállalat eredetileg azt állította, hogy egy férfi nem perelheti be őket felesége halála miatt, mivel a Disney+ streaming szolgáltatás ingyenes próbaverziójának feltételeit elfogadta - írja a BBC.

Jeffrey Piccolo egy haláleset miatt indított pert a Disney és egy étterem tulajdonosai ellen, miután felesége 2023-ban a floridai Disney Worldben elfogyasztott étel okozta súlyos allergiás reakcióban elhunyt. A Disney kezdetben azzal érvelt, hogy az ügyet választott bíróság elé kellene vinni a streamingszolgáltatás feltételeiben szereplő záradék miatt.

A választottbírósági eljárás során a vitát egy semleges harmadik fél felügyeli. Ez azoknak előnyös, akik el akarják kerülni a hosszadalmas tárgyalást, de azt jelenti, hogy a bizonyítékokat nem állítják esküdtszék elé.

A negatív visszhangot követően azonban a vállalat megváltoztatta álláspontját. Josh D'Amaro, a Disney képviselője a BBC-nek nyilatkozva kijelentette: "Úgy gondoljuk, hogy ez a helyzet érzékeny megközelítést igényel, hogy felgyorsítsuk a megoldást a család számára, akik ilyen fájdalmas veszteséget éltek át. Ezért úgy döntöttünk, hogy lemondunk a választott bírósági eljárásról, és az ügyet bíróság előtt folytatjuk le."

Piccolo úr ügyvédei üdvözölték a döntést, hangsúlyozva, hogy ügyfelük "továbbra is igazságot fog szolgáltatni szeretett felesége érdekében a bíróságon". Hozzátették, hogy remélik, az eset felhívja a figyelmet az ételallergiában szenvedő emberek millióira.

A tragédia egy ír témájú pubban történt az orlandói Disney Springs területén. Piccolo úr állítása szerint az étterem nem fordított kellő figyelmet felesége tejtermékekre és diófélékre való súlyos allergiájára, annak ellenére, hogy többször figyelmeztették őket. A nő még aznap meghalt a kórházban.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A beadvány szerint egy orvosszakértő megerősítette, hogy a nő halála a szervezetében megemelkedett tej- és diófélék miatt fellépő anafilaxia következtében állt be. Piccolo úr 50 000 dollárt (38 400 GBP) meghaladó összegért pereli a Disney-t, a szenvedéssel, bevételkieséssel, valamint orvosi és jogi költségekkel kapcsolatos egyéb károk megtérítése mellett. A Disney azzal érvelt, hogy nem volt befolyása az étterem irányítása és működése felett.

Címlapkép: MTI/EPA/Etienne Laurent

 

Címkék:
vállalkozás, étterem, haláleset, vállalat, szolgáltatás, disney, halálesetek, streaming, disney+, disneyplus,